Igrao za Barcelonu, ali zbog rečenice u podcastu više nikada uživo neće moći gledati Katalonce!

Takve stvari se ne govore javno

Igrao za Barcelonu, ali zbog rečenice u podcastu više nikada uživo neće moći gledati Katalonce!

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Kevin-Prince Boateng gostovao je prije nekoliko dana u podcastu koji vodi Rio Ferdinand i pričao je o svojoj karijeri. Međutim, detalj kada je govorio o svom najdražem klubu izazvao je dosta pažnje, a mnogi vjeruju da više nikada neće moći ući zbog toga na stadion Barcelone iako je svojevremeno igrao za katalonski klub.

Boateng je ljetos završio igračku karijeru u klubu u kojem ju je 2005. godine počeo, a to je berlinska Hertha.

Iza sebe nekadašnji reprezentativac Gane ima zaista bogatu karijeru jer je nastupao u mnogim evropskim velikanima, a između ostalog tu se ponajviše izdvajaju Milan i Barcelona.

Međutim, Boateng je u Barceloni proveo svega šest mjeseci nakon što je neočekivano u januaru 2019. godine stigao na posudbu iz Sassuola. Odigrao je tek četiri utakmice i na kraju sezone se vratio u Italiju.

Jasno je da prema Barceloni nema baš odnos kao igrači koji su u tom klubu proveli duže vremena od njega, a čini se da je ovaj put i definitnivno sebi zatvorio vrata katalonskog kluba zbog izjave koju su mu navijači Barce itekako zamjerili.

Oglasi

On je gostovao u podcastu kod Ferdinanda i pričao je o vremenu provedenom u Barceloni, no kada ga je Rio pitao za koji klub navija od malih nogu znao je da će njegov odgovor izazvati lavinu komentara.

"Uh, ovo se navijačima Barcelone sigurno neće svidjeti, mrzit će me zbog ovoga sada što ću reći. Navijao sam za Real Madrid. To nisam krio i u Barci su mi rekli kada sam došao da to ne smijem ni spominjati. Govorio sam poslije potpisa da navijam Barcu i da je Messi najbolji na svijetu, a to nije bila istina", rekao je Boateng.

@_.fut.ball.exe._

Bro thought we wouldn’t remember 😮‍💨💨 #fyp #football #messi

♬ original sound - fut.ball.exe
Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači Barcelone su Boatengu itekako zamjerili zbog te izjave i od kluba su tražili da mu se doživotno zabrani dolazak na mečeve katalonskog kluba.

Zgroženi su što nije pokazao poštovanje prema Barci koja mu je dala drugu priliku u karijeri, ali nju nije tada iskoristi. Otišao je nakon četiri odigrana meča u šest mjeseci, no i kao prvak Španije s ekipom Barcelone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1602178685
Zar je ovaj brat igrao za Barcu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti