Golman Eintrachta doživio je trenutak užasa u Belgiji: "Ovo nema veze s nogometom"

Kevina Trappa gađali petardama

Golman Eintrachta doživio je trenutak užasa u Belgiji: "Ovo nema veze s nogometom"

E. Škorić

U Antwerpenu su istoimeni domaći tim i Eintracht iz Frankfurta odigrali meč grupne faze Evropske lige, a Nijemci su slavili s 1:0.

Tokom utakmice neugodnost je doživio njemački golman Kevin Trapp. Navijači domaćeg tima su ga zasuli petardama, a jedna je eksplodirala tačno pod njegovim nogama. Tada je Trapp pao na travnjak.

Cijela situacija izgledala je izuzetno opasno. Medicinske službe brzo su dotrčale do povrijeđenog golmana i procijenile njegovo zdravlje. Nakon nekoliko minuta golman se iznenađujuće brzo oporavio. Trapp je nastavio meč i ostao je na golu do kraja.

"Srećom, ništa mu se nije dogodilo. Ovako nešto nema veze s nogometom. Ako bacate petarde na druge ljude u trgovačkom centru, bit ćete privedeni. Njima nije mjesto u našem društvu, bez obzira gdje se nalazi i ko to radi", rekao je Oliver Glasner, trener Eintrachta nakon utakmice.

Royal Antwerpen suočava se s ozbiljnim kaznama zbog skandaloznog ponašanja svojih pristaša, koje su izazvale nerede prije i poslije utakmice, prenose njemački mediji.

"Prije utakmice došlo je do nereda u blizini stadiona u Antwerpenu. Navijači Eintrachta napali su jedan od pubova, a zatim su se sukobili s policijom. Oko 100 ljudi privremeno je uhapšeno", izvijestio je spox.com.

Na tribinama je vladala i napeta atmosfera. Nakon utakmice, iz sigurnosnih razloga, igrači nisu dali intervjue.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

[twitter]https://twitter.com/deprtes4parodia/status/1443847626621923331[/twitter]

Top Komentari

amil071
Nemoguće, to su europljani.
2 0
struja
Normalno da nema novinaru,pa sto pisete fenomanalna bakljada u gledalistu? jer to je isto nenormalno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi