Samo jedan trening je bio dovoljan da Messi probudi bolne uspomene Navasu: "I danas me proganjaju"

Golman PSG-a priznao

Samo jedan trening je bio dovoljan da Messi probudi bolne uspomene Navasu: "I danas me proganjaju"

E. Čaušević

PSG je ovog ljeta odradio fantastičan prelazni rok, a sigurno da je najveće pojačanje dolazak Lionela Messija.

Messi je nakon 17 sezona odlučio da napusti Barcleonu jer nije mogao zbog finansijskih problema katalonskog kluba da produži ugovor iako je ranije sve bilo dogovoreno.

Argentinski fudbaler je prije dvije sedmice šokirao navijače Barcelone kada je potvrdio da odlazi, te je donio odluku da potpiše za PSG.

Messi je s Parižanima potpisao dvogodišnji ugovor, a za francuski klub će debitovati ovog vikenda.

Pored Messija PSG je bez obeštećenja doveo još Giorginija Wijnalduma, Sergija Ramosa i Gigija Donnarummu što je zaista fantastičan posao.

O dolasku Messija u PSG pričao je i golman ovog kluba Keylor Navas koji je poručio da mu je trebalo malo vremena da se navikne na Argentinca. Navas je priznao da je na treningu Messi znao da mu probudi bolne uspomene dok je branio u Real Madridu.

"Kada mi Messi postigne pogodak na treningu to mi probudi bolne supomene kada sam branio u Real Madridu i kada smo igrali protiv Barcelone. Dao mi je nekoliko golova koji me i danas 'proganjaju'. Međutim, radije bih ga imao u svojoj ekipi nego protiv sebe. Sretan sam što je tu", rekao je Navas.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG u nedjelju igra u gostima protiv Reimsa, a trener ovog tima Mauricio Pochettino potvrdio je da će Messi najvjerovatnije biti u konkurenciji za ovaj meč.

"Protekla sedmica je bila jako dobra za Messija i maksimalno je trenirao. Nadamo se da će nastaviti tako i ove sedmice i ako sve bude po planu za vikend će biti u konkurenciji za utakmicu u prvenstvu", rekao je Pochettino.

Top Komentari

denimen9
PSG me podsjeca na Al-Ahli od prije 15-20 godina kada su igrači poput Effenberga ili Guardiole išli tamo karijeru završit i uzet zadnju kintu. Evo 20 godina kasnije Al-Ahli uopšteni je veliki klub, a sumnjam da ce i PSG to biti za 20 godina.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi