Nema više rotacija na golu PSG-a, transfer je blizu realizacije

Navas pristao

Nema više rotacija na golu PSG-a, transfer je blizu realizacije

Eldar Ganibegović

Kostarikanac Keylor Navas uskoro bi trebao napustiti PSG.

Ovom sjajnom čuvaru mreže ne sviđa se da bude rezerva Donnarummi i definitivno je odlučio napustiti pariški tim.

Danas su mediji u Francuskoj donijeli nove informacije u vezi njegove budućnosti, a objavljeno je da je blizu prelaska u Napoli.

Kako javlja L'Equipe, golman je pristao na transfer u talijansku momčad i sada mora čekati završetak pregovora između klubova.

Prema informacijama novinara, PSG i Napoli još uvijek nisu odredili pod kojim će uslovima Navas napustiti momčad. U pitanju je definitivni transfer, posudba ili uvrštavanje u ponudu za veznjaka Fabiana Ruiza kojeg bi prvaci Francuske rado vidjeli u svojim redovima. 

Donedavno su mediji pisali kako Kepa Arrizabalaga prelazi u Napoli. Španac je trebao preći u Napoli, no čini se da zbog transfera Navasa do toga neće doći. Pogotovo što je nedavno potpisao ugovor s talijanskim klubom Salvatore Sirigu, koji će djelovati kao rezervni golman.

Napoli u ponedjeljak kreće s natjecanjem u novoj sezoni Serije A. Prvi protivnik momčadi koju vodi Luciano Spalletti bit će Hellas Verona našeg Milana Đurića, a susret se igra od 18:30. 

Navasa što se tiče, u septembru 2019. godine on je iz Real Madrida prešao u PSG. Ukupno je za pariški klub odigrao 106 utakmica i osvojio, među ostalim, dva puta naslov prvaka Francuske. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Svijet je za njega čuo 2014. godine kada je sjajno branio za Kostariku na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i prešao u Real Madrid.

Ono što je još bitno spomenuti jeste to da je za njegove usluge interes pokazivala Benfica, no očito da do transfera u Portugal neće doći. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti