Bezobrazluk Mbappea kakav se ne viđa često: Svi su u nevjerici gledali šta čovjek radi usred akcije
Foto - Screenshot

Nevjerovatna scena zvijezde PSG-a

Bezobrazluk Mbappea kakav se ne viđa često: Svi su u nevjerici gledali šta čovjek radi usred akcije

M. Šljivak

PSG je večeras na Parku Prinčeva pobijedio Montpellier s 5:2.

Francuski prvak bio je uvjerljiv u prvom domaćem meču, a u centru pažnje bio je Kylian Mbappe.

Sjajni napadač je u svom prvom meču sezone postigao gol, ali je i promašio penal. Međutim, ono što se desilo u jednom napadu razočaralo je mnoge.

Mbappe je tražio loptu od saigrača na lijevoj strani terena. Međutim, Vitinha se odlučio krenuti naprijed i dodati loptu do Lionela Messija.

To je razljutilo Mbappea. Stao je usred akcije, mahao je nezadovoljan rukama i odustao je od daljeg napada.

Oglasi

Da je pratio akciju lako se moglo desiti da uđe u gol šansu. Achraf Hakimi ju je završio udarcem, ali ko zna šta bi se desilo da je Mbappe bio na drugoj strani.

Ovakvo ponašanje glavne zvijezde i čovjeka koji zarađuje 100 miliona eura godišnje sigurno se neće dopasti menadžeru Christopheu Galtieru, koji je poznat po čvrstoj ruci.

Ipak, pitanje je koliko može prigovoriti Mbappeu. Klub je učinio sve da ga ostavi u svojum redovima i teško da će se išta desiti.

Kylian Mbappe je pokazao popriličnu dozu bahatosti u ovoj akciji i očigledno je sve manje timski igrač.

Oglasi

Srećom po PSG večeras nije bilo problema i upisana je još jedna lagana pobjeda. Teško da će iko zaustaviti Parižane i ove sezone i već imaju gol razliku od 10-2.

Mbappe sebe vidi među glavnim kandidatima za Zlatnu loptu

Potezi kao ovaj sigurno mu u tome ne mogu pomoći, ali Mbappe je intervjuu za France Football na temu Zlatne lopte istakao sebe kao glavnog kandidata za taj prestižni trofej.

Super talentovani PSG-ov napadač je među 30 nominovanih za ovogodišnju Zlatnu loptu, a interesantno da u konkurenciji po prvi put od 2005. godine nema njegovog saigrača Lionela Messija.

Ove godine Zlatna lopta će se dodjeljivati po novom principu, jer će pobjednik dobiti nagradu za sezonu koja je završila, a ne za cijelu kalendarsku godinu. Glavni favorit za Zlatnu loptu 2022. je Karim Benzema, koji je s Real Madridom osvojio špansko prvenstvo i Ligu prvaka, a upisao je i 44 gola i 15 asistencija u 46 utakmica.

Mbappe je upitan da izabere trojicu najboljih u ovom trenutku i glavnih kandidata za Zlatnu loptu, a zanimljivo da je izostavio Roberta Lewandowskog.

Oglasi

"Moj izbor je Karim Benzema, ja i Sadio Mane. Karim je izraziti favorit, odigrao je sezonu života i osvojio Ligu prvaka. Da sam na njegovom mjestu i ne dobijem nagradu, zauvijek bih zaboravio na nju. Real Madrid je stroj za Zlatne lopte, ali nisu klubovi ti koji dodjeljuju nagrade", rekao je Mbappe.

Mbappe je također istakao da je razmišljao o Zlatnoj lopti kada je donosio odluku o nastakvu karijere ovog ljeta, prije potpisa novog ugovora s PSG-om, ali vjeruje da i kao igrač francuskog kluba može doći do trofeja kojeg želi.

"Svi ljubitelji nogometa razmišljaju o ovoj nagradi, ali nemamo pravo o tome javno govoriti. Velika je to laž, vjerojatno zato što ljudi nisu spremni čuti od nogometaša da ima realne šanse za Zlatnu loptu. Vjerojatno bi to shvatili kao aroganciju ili nekakvu ogorčenost", priznao je Mbappe, koji sebe itekako i opravdano cijeni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Reprezentativac Francuske nada se da će uskoro osvojiti Zlatnu loptu.

"Zlatna lopta je ulaznica u veliki svijet. Prije toga sam tamo bio kuriozitet, a mjesto u prvih deset bila je svojevrsna nagrada. Sada želim više, puno sam vjerodostojniji i ozbiljniji kandidat za osvajanje Zlatne lopte".

Promo

Top Komentari

ViniJr
Sta misli PSG da je dobro prošao što mu je dao godisnju platu 100 miliona i potpunu kontrolu nad klubom? U sasvim nebitnoj utakmici na samom početku sezone već pokazuje kakav je ušljo, šta će tek biti kad sezona uđe u završnicu pa se svaka utakmica igra pod pritiskom kao da je finale. Nabelajit ce arapi sa nindza-kornjačom ko @King_Kenny sa sifilisom hahahahaha
19 2
denimen9
Dobar je Mbappe igrač ali ne posjeduje one gospodske manire da bi igrao u Reala. Seljoberčić
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi