Kežmanov rođak spreman sve priznati, policija češlja i ugovor Milinković-Savića

Malverizacije prilikom prodaje igrača iz Srbije u Belgiju

Kežmanov rođak spreman sve priznati, policija češlja i ugovor Milinković-Savića

E. Škorić

Belgijski i srpski istražitelji dolaze do novih saznanja o malverizacijama prilikom prodaje igrača iz Srbije u inostrane klubove.

Tako se za Mateju Kežmana, agenta Sergeja Milinkovć-Savića, sumnja da je učestvovao u malverizacijama. Za njega su, navodno, radili uhapšeni menadžeri Uroš Janković i Dejan Veljković. Policija češlja ugovore Kežmanove agencije, među kojima i ugovor Sergejovog brata Vanje Milinković-Savića.

Podgoričanin Uroš Janković, koji je trenutno u ekstradicionom pritvoru u Beogradu i čeka izručenje Belgiji, navodno je samo realizovao ugovore o prodaji igrača, iza kojih je stajao Kežman sa svojom agencijom.

Upravo je Kežman uveo uhapšenog Jankovića u menadžerske vode, a on je dobijao procenat od Kežmana za potpisivanje ugovora Kežman je obavljao veći dio posla kod transfera igrača.

Istražni organi drže pod lupom sve transfere iz Voždovca u belgijske klubove koji su se ostvarili u poslednje četiri godine. Ispituju se prelasci Adama Marušića u Kortrijk realizovan u julu 2014, Jovana Stojanovića u Kortrijk od januara 2017. i Stefana Dražića u Mechelen od jula 2017. godine.

Spomenuti Matejin rođak Uroš Janković otkriva i da razrađenu mrežu možda najbolje otkriva transfer perspektivnog hrvatskog fudbalera Karla Letice, koji je u junu ove godine iz Hajduka prešao u Brugge, a spreman je navodno sve ispričati policiji.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sporni su čak i transferi Sergej Milinković-Savića u vrijednosti od 10,5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi