Kvaratskhelia pred najveći meč u historiji Gruzije donio šokantnu odluku

Nema odstupanja

Kvaratskhelia pred najveći meč u historiji Gruzije donio šokantnu odluku

Edmir Škorić

Gruzijska fudbalska reprezentacija napravila je senzaciju na svom prvom Euru i plasirala se u osminu finala. Slijedi historijski meč u osmini finala protiv Španije, a u ovoj zemlji najviše se gleda prema Khvichi Kvaratskheliji, mada je pitanje hoće li on biti dovoljan da se zaustavi jedna od najjačih reprezentacija na svijetu.

Gruzijci su svakako hit ljeta. Na Euru u Njemačkoj nisu došli kao turisti, iako su mnogi mislili da su tu samo da popune broj. Ipak, sa legendarnim Willyjem Sagnolom na klupi, napravili su malo čudo.

U prvom su kolu poraženi od Turske, potom su remizirali s Češkom, a onda potpuno neočekivano u zadnjem kolu sa 2:0 pobijedili Portugal. Vodeći gol dao je upravo fudbaler Napolija, koji je potom snimljen u svlačionici u dresu svog idola Cristiana Ronalda, kojeg je prethodno tješio na terenu.

Sada je pred meč odluke Khvicha napravio neočekivan potez, šokiravši klub s kojim je prije dvije sezone osvojio Scudetto.

Naime, odbio je da produži ugovor. Ponuđeno mu je pet miliona eura godišnje uz bonuse, da potpiše do 2029.

Oglasi

Napoli je dogovorio sastanak između predsjednika kluba Aurelija De Laurentis, glavnog trenera Antonija Contea i agenta samog igrača. Kao rezultat pregovora, Gruzijac nije želio da nastavi saradnju sa Napolitancima.

Sada je fokusiran na Euro, a onda vjerovatno postoji mogućnost da ovog ljeta napusti Napoli jer će klub htjeti da sasluša ponude sada kada je jasno da ne pristaje na novi ugovor. Ipak, s obzirom na to da ima ugovor do 2027. godine, odnosno još tri godine, Napolitanci mogu da budu mirni.

Minule sezone postigao je 12 golova uz 9 asistencija na 48 mečeva. Kvaradona, kako su mu dali nadimak na jugu Italije, se najviše povezuje sa PSG-om. Novi trener Napolija Antonio Conte je tokom utakmice Gruzija - Portugal dao kategorične izjave. Jasno je poručio da je on taj koji odlučuje.

"On ostaje, uopšte ne sumnjam u to. Sumnje ne morate imati ni vi. Bio sam vrlo kategoričan u vezi s tim. To mi je rekao i predsjednik De Laurentiis. Kvaratskhelia je tip igrača kakvih je sve manje s takvim karakteristikama i to je razlog zašto nismo hiroviti kada kažemo da ostaje", poručio je Conte.

"Poštujem i volim Napoli, ali još ne mogu dati siguran odgovor po pitanju svoje budućnosti", kazao je 23-godišnjak.

Njegova želja je da što prije napravi novi korak u karijeri i sve vodi ka tome, iako će kontroverzni predsjednik Napolija De Laurentiis činiti sve da Gruzijca zadrži barem još jednu sezonu. Uz Victora Osimhena, daleko najbolji i najvažniji igrač nebesko-plavih iz Napulja.

On je bio predvodnik generacije Napolija koja je nakon duže od tri decenije osvojila Scudetto, ali uspjeh s Gruzijom je istako kao sretniji trenutak u karijeri.

"Scudetto je bio nezaboravan trenutak za mene, ali danas sam sretniji jer kada igraš za svoju zemlju, to te čini tako ponosnim"

Top Komentari

user1604155860
Da je nekim slučajem bila neka balkanska ekipa umjesto Portugala bila bih to medijska hajka s ovako Portugal pustio i pojeo vuk msgare nikom ništa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi