Kicker: Goretzka potpisuje u narednim danima, godišnje će zarađivati 15 miliona eura

Bayern ga zadržao

Kicker: Goretzka potpisuje u narednim danima, godišnje će zarađivati 15 miliona eura

E. Škorić

Njemački veznjak Leon Goretzka potpisao je novi ugovor s Bayernom.

Iako nije stigla zvanična potvrda iz Bayerna, njemački list Kicker napominje da je sve gotovo i da je postignut dogovor o nastavku saradnje.

Igrač je potpisao novi ugovor do 2026. godine, a on je u Bayern stigao 2018. godine iz Schalkea.

Njemu je tekući ugovor s Bavarcima isticao na kraju sezone, ali je Bayern uspio da ga nagovori na ostanak. Goretzka će zarađivati 15 miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Njega su ovog ljeta htjeli klubovi poput Real Madrida i Manchester Uniteda, ali on je i sam donio odluku da ostane član njemačkog prvaka.

Ove sezone je veznjak odigrao četiri meča u Bundesligi, ali se nije upisivao među strijelce niti je upisao asistenciju. Sezonu ranije, u Bundesligi, odigrao je 24 meča, dao pet golova uz pet asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
skupa drva ove godine hehehe
5 3
Jasminn
Kako ne nervira kad je ne odredjeno jer bruto ili neto. A razlika je uhhhh
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti