"Pet sati ujutro, bude me i govore Bayern hoće da potpišeš za njih, odmah uzimam telefon, a onda..."

Sjajni defanzivac ispričao detalje

"Pet sati ujutro, bude me i govore Bayern hoće da potpišeš za njih, odmah uzimam telefon, a onda..."

A. Čaušević

Bayern spada u grupu klubova koji se ne odbijaju. Međutim, uvijek postoje izuzeci. O detaljima kako je prije nekoliko sedmica odbio slavne Bavarce govorio je odlični i pouzdani desni bek Kieran Trippier.

Defanzivac Newcastle Uniteda Kieran Trippier priznao je da je bilo "laskavo" saznati za interes Bayerna tokom januarskog prijelaznog roka, ali je negirao tvrdnje da ga je Harry Kane pokušao odvesti sa St James Parka.

Ovaj 33-godišnjak je bio predmet intenzivnih glasina tokom druge polovine zimskog prijelaznog roka, a poznato je da su Svrake odbile dvije ponude, uključujući ponudu od 15 miliona eura od giganta iz Bavarske.

Newcastle se odbio sa kapitenom u sredini sezone, a šef Bayerna Christoph Freund je na kraju potvrdio da je njihova "potjera" za Trippierom završena nakon odbijenice sa sjevera Engleske.

Eddie Howe kasnije je otkrio da Trippier nikada nije tražio odlazak ili čak dovodio u pitanje svoju budućnost u Newcastleu i da je zadovoljan što je zadržao iskusnog desnog beka.

Oglasi

Bayern se nadao da će Trippiera privući prilika da igra u inostranstvu i ponovno se ujedini s reprezentativnim kolegama Kaneom i Ericom Dierom pošto je i veznjak stigao u Minhen tokom januara.

Međutim iskusni desni bek smatrao je da transfer u Njemačku u ovoj fazi njegove karijere nije prava stvar za njega. O detaljima je govorio početkom sedmice.

"To je zapravo bilo ludo. Da budem iskren bio o u New Yorku i probudili su me u 5 ujutro po njihovom vremenu govoreći: 'Bayern želi da potpišeš za njih', kazao je Trippier te nastavio:

"Pa sam pomislio: 'Ovo je pomalo nasumično'. Nikad nisam mislio da će me Bayern htjeti sa 33 godine, pa je to bio šok više za mene nego za ikoga."

"Onda sam odmah telefonirao menadžeru i da budem iskren i menadžer zna koliko sam posvećen klubu. Nikada nisam pokušao na silu."

Oglasi

"Sada sam ovdje i vlasnici znaju koliku sam predanost pokazao prema Newcastle Unitedu. Nikad ne bih izdao klub i porodicu."

"Kane mi je slao poruke, naravno, ali to jednostavno nije bila prava stvar za mene. Ali shvaćam kao kompliment to što me klub poput Bayerna želio dovesti."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kane nije navaljivao, samo je slao poruke 'Je li istina?, samo takve sitnice, stvarno, samo mi je govorio da je toplije od Newcastlea i malo se šalio. Ali ne, Harry je profesionalac...", završio je Trippier.

Nakon odbijenice kapitena Newcastle Uniteda, Bayern se na kraju zadovoljio dovođenjem Sache Boeya iz Galatasaraya. Taj transfer je iznenadio mnoge.

Top Komentari

guliy
Da bas super odluka majstore...33 godine , kako vidim sjedis na klupi u osrednjem Newcastlu , i 10ti ste na tabeli .....WOW kako si samo pametnica HAHAHAH
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi