Stručnjak za transfere tvrdi: Real želi dvojac iz Chelseaja i zamjenu za Benzemu
Foto: EPA

Guillem Balague o mogućim transferima

Stručnjak za transfere tvrdi: Real želi dvojac iz Chelseaja i zamjenu za Benzemu

M. Šljivak

Madridski Real planira u ljetnom prelaznom roku dovesti dvojicu fudbalera londonskog Chelseaja.

Tako barem tvrdi stručnjak za transfere u španskoj La Ligi Guillem Balague koji tvrdi da bi od narednog ljeta članovi Kraljeva mogli postati Eden Hazard i Thibaut Courtois.

Eden Hazard je odbio potpisati novi ugovor. Aktuelni mu ističe 2020. godine i navodno je prva želja Reala u ljetnom prelaznom roku. Sam igrač ima želju da obuče dres ovog velikana i sve su prilike da će od ljeta postati član Kraljevskog kluba.

Pored njega put Madrida bi mogao i belgijski golman Thibaut Courtois. On već nedjeljama pregovara o novom ugovoru sa Chelseajem, ali za sada dogovora nema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Realu su potrebna velika imena. Mogu vam reći da sigurno žele Courtoisa i Hazarda. To ne znači da će ih dovesti, ali su im na listi za ljetna pojačanja. Također, želja je i novi napadač. Karim Benzema će biti prodat jer više nije kvalitet za Real", rekao je Guillem Balague za Sky Sports.

Hazard je ove sezone u dresu Chelseaja postigao devet golova, dok je Courtois 13 puta mrežu sačuvao netaknutom u 29 odigranih utakmica.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije