Kiks GOŠK-a protiv Bratstva, prvi poraz Olimpika

Prva liga FBiH

Kiks GOŠK-a protiv Bratstva, prvi poraz Olimpika

E. Oštraković

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 12. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Olimpik je i nakon ovog kola ostao na prvom mjestu na tabeli sa 27 bodova, iako su upisali prvi poraz ove sezone.

Promjena se desila na drugoj poziciji na kojoj se sada nalazi Rudar, koji je u Kaknju ostvario pobjedu upravo protiv Olimpika.

Razlika između ove dvije ekipe je pet bodova, te se Rudar sasvim neočekivao uključio u borbu za prvo mjesto sa Olimpikom.

Mnogo više se u borbi za prvo mjesto očekivalo od ekipe GOŠK-a, ali oni su upisali novi kiks, ovaj put na domaćem terenu. Bod iz Gabele je odnijela ekipa Bratstva koja je tako prekinula seriju od tri uzastopna poraza.

Pozitivno iznenađenje ove sezone je i ekipa Goražda, koja je došla do novog boda na strani, a ovaj put odigrali su neriješeno u Čapljini.

Radnik je u Hadžićima uspio upisati nova tri boda i to u derbiju začelja protiv Budućnosti iz Banovića, te tako borbu za opstanak učinio zanimljivom.

Orašje je sa tri gola u mreži ispratilo desetkovanu ekipu TOŠK-a, u kojoj je falilo čak osam igrača zbog kartona, ali i povreda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Novi bod sa strane donijela je i ekipa Jedinstva, koja je odigrala 1:1 na gostovanju u Konjicu protiv Igmana.

Slaven je napravio novi kiks u Živinicama, a bod je ovaj put odnijela ekipa Metalleghea. Novu pobjedu ostvario je Travnik, a ovaj put su na domaćem terenu bili bolji od Zvijezde. Ovaj poraz koštao je posla sada već bivšeg trenera Zvijezde, Vladu Jagodića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi