Olimpik ostvario novu pobjedu, GOŠK ne može pratiti njihov ritam

Prva liga FBiH

Olimpik ostvario novu pobjedu, GOŠK ne može pratiti njihov ritam

E. Oštraković

Proteklog vikenda odigrane su utakmice jedanaestog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Olimpik je nakon ovog kola povećao svoju prednost u odnosu na prva dva pratioca, koja sada iznosi sedam bodova.

Derbi kola igrao se u Gračanici, gdje je Bratstvo nakon vodstva od 2:0, na kraju poraženo od Olimpika. Gosti iz Sarajeva su napravili nevjerovatan preokret, te su na kraju ostvarili pobjedu od 3:2. Gračanlije su nakon ovog poraza ostale na desetoj poziciji, ali su sad uvezali tri poraza.

Na drugu poziciju izbila je ekipa Goražda koja je na svom terenu sa 2:0 savladala Igman iz Konjica. Goražde u posljednjih pet utakmica ima samo jedan poraz i četiri pobjede, te su zasluženo na drugoj poziciji. Igman je nakon ovog poraza pao na sedmu poziciju.

Na treće mjesto pala je ekipa GOŠK-a, koja je poražena na gostovanju u Tešnju sa 4:1. Iako se očekivalo da GOŠK može držati korak sa Olimpikom, čini se da će to biti jako, jako teško. TOŠK je ovom pobjedom izbio na šestu poziciju.

Rudar iz Kaknja je upisao minimalan poraz na gostovanju u Čapljini, te su pali na četvrto mjesto, dok je Čapljina sada peta na tabeli.

Na osmo mjesto pao je Travnik koji je poražen na gostovanju u Bihaću. Jedinstvo je odigralo sjajnu utakmicu, te je ostvarena pobjeda od 3:1, sa kojom su ostali na 11. mjestu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zvijezda je ostala na devetom mjestu, uprkos porazu na domaćem terenu od Slavena koji se sada nalazi na 12. poziciji.

Budućnost je ostvarila pobjedu protiv Orašja od 2:0, dok je Metalleghe sa 1:0, savladao ekipu Radnika iz Hadžića.

Top Komentari

NKZ1922
Moze GOSK pratiti njihov ritam, samo iz nekog razloga nece. Valjda su Kazlagic i drustvo ove sezone rezervisani za plasticare s Otoke, a sljedece za GOSK
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi