Čini se da je Xavi najavio veliko pojačanje: "Razgovarao sam s njim.."

Još jedan igrač Bayerna ide u Barcelonu?

Čini se da je Xavi najavio veliko pojačanje: "Razgovarao sam s njim.."

E. Oštraković

Nadala se cijela Barcelona da će Leo Messi biti novo pojačanje za njihovi tim, ali sada je jasno da od toga nema ništa.

Xavi se naravno mora okrenuti drugim fudbalerima, a jasno je da će morati da dovede jednog ili dva vezna fudbalera.

Nakon odlaska Sergija Busquetsa, Barcelona je počela da traži nasljednika, a jedan od kandidata je dugogodišnji veznjak Bayerna Joshua Kimmich.

Čini se da je Xavi u posljednjoj izjavi u kojoj je govorio upravo o Kimmich možda čak i najavio njegov transfer u Barcelonu.

"Razgovarao sam s njim u Kataru. Sreli smo se tamo i rekao mi je da je moj veliki fan" rekao je Xavi, te je dodao:

Oglasi

"Dolazak u Barcelonu? Ima ugovor sa Bayernom tako da to zavisi od njega. Pogledajte Lewandowskog, on je primjer igrača koji je želio da dođe", završio je Xavi.

Ukoliko dođe adekvatna ponuda iz Katalonije, Kimmich bi mogao da ode, ali vjeruje se da je u svemu ključna želja igrača.

Navodno, nema ništa protiv transfera u Barcelonu, nakon svih dešavanja u Minhenu. Očito se Nijemac malo i zasitio Bundeslige koju je sezonama osvajao.

Konkretno, 28-godišnjak ima čak osam bundesligaških naslova, dok je također osvojio i Ligu prvaka. Ove sezone je dao pet golova uz šest asistencija na 33 meča Bundeslige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, krasi ga mogućnost igranja na više pozicija, ali i izuzetne motoričke sposobnosti, te vizija kakvu rijetki igrači imaju.

Sve u svemu, vjerovatno najbolja opcija za Xavijev tim, no pitanje je da li je izvodivo da ovog ljeta potpiše za novog španskog prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Kažu da ide dobro biznis sa izdavanjem stadiona za svadbe i dzenaze. Još 400-500 vjenčanja i biće para. Markica po markica...
2 0
Molim vas obrisite stranicu molim vas glupi ste ko k....c , ok razumijem transfer mesija vam je propao a ovaj nije ni približno tačan ok ...obrisite stranicu molim vas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti