Xavija pitali da li dovodi Neymara, on začuđeno gledao, pa odgovorio: "Oh, to je..."

Tako kaže trener Barcelone

Xavija pitali da li dovodi Neymara, on začuđeno gledao, pa odgovorio: "Oh, to je..."

E. Oštraković

Cijeli svijet je očekivao da će se Leo Messi vratiti u Barcelonu, ali on je ipak odabrao da karijeru nastavi u MLS-u.

To je iznenadilo i čelnike tima iz Španije, kao i trenera ove ekipe Xavija koji se nadao da će Messi pojačati njegovu ekipu.

Ipak, Messi ide u Inter Miami, a obzirom da je taj transfer propao mediji iz španije prenijeli su informaciju da se Xavi okrenuo Neymaru.

Naime, Neymar želi da napusti ekipu PSG-a, te bi pristao i na veliko smanjenje plate koja trenutno iznosi preko 40 miliona eura.

Sve to Brazilac je spreman uraditi jer ne želi više da igra u PSG-u, a španski mediji smatraju da bi se on mogao vratiti u Barcelonu.

Neymar je prije šest godina za 222 miliona eura iz Barcelone prešao u PSG, ali to baš i nije bio toliko pametan potez ovog fudbalera.

Nakon što su se glasine o povratku Neymara proširile sve do Xavija on je odlučio da odgovori sve o tome.

"Oh, to je veoma veliko iznenađenje. VIdite, ja Neymara cijenim kao osobu, kao igrača, ali i kao prijatelja. Sjajan je fudbaler, ali nije u našim planovima", jasan je bio Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Neymar je za ekipu Barcelone igrao od 2013. do 2017. godine, te je odigrao ukupno 186 utakmica i postigao je 105 golova.

Očito je da Xavi već ima neke nove planove nakon što mu je propao angažman Messija, ali pitanje je koga će dovesti u ekipu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi