Barca se večeras oglasila nakon što je Messi odabrao Inter Miami - šta drugo se moglo i očekivati?

Barca se večeras oglasila nakon što je Messi odabrao Inter Miami - šta drugo se moglo i očekivati?

E. Škorić

Argentinski reprezentativac Lionel Messi (35) potpisao je večeras za Inter Miami, čime je slomio srca mnogim Kataloncima.

Nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om, Messi je vagao između nekoliko klubova. U igri su bili Al Ahli (Saudijska Arabija), Inter Miami (SAD) i njegov bivši klub Barcelona.

Činilo se da bi Messi mogao unatoč Barcinim financijskim problemima da se vrati na Camp Nou, on sam je to i želio, na kraju je ipak krenuo put Miamija.

''Donio sam odluku da odem u Miami. Još nije sve dogovoreno, ostaju neke stvari, ali odlučio sam na taj korak. Ideja je bila ako ne vratim u Barcelonu, da ću napustiti Evropu, maknuti od reflektora velikih stadiona i posvetiti se porodici'', njegove riječi prenosi Fabrizio Romano.

Očekuje se da će Inter Miami dovesti još nekoliko zvijezda, a navodno su na meti Messijevi prijatelji i bivši saigrači Luis Suarez, Jordi Alba i Sergio Busquets. Urugvajac je u brazilskom Gremiju, ostala dvojica odnedavno slobodni.

Oglasi

Interesantno je da se večeras Barcelona oglasila povodom Messijevog odlaska u Inter Miami i ponijela se zaista gospodski.

"U ponedjeljak, 5. juna, Jorge Messi, igračev otac i zastupnik, obavijestio je predsjednika kluba Joana Laportu o igračevoj odluci da se pridruži Interu iz Miamija, unatoč tome što mu je predstavljen prijedlog od Barce, s obzirom na želju i Barcelone i Lionela Messi da opet obuče naš dres.

Predsjednik Laporta razumio je i poštovao Messijevu odluku da se želi natjecati u ligi s manje zahtjeva, dalje od svjetla reflektora i pritiska kojem je bio izložen posljednjih godina.

I Joan Laporta i Jorge Messi također su se složili da će raditi zajedno na promovisanju odgovarajuće počasti od Barcinih navijača u čast nogometašu koji je bio, jest i uvijek će biti voljen od strane Barce".

Nema šta, gospodski se ponijela Barcelona, ali ljubav između nje i Messija naravno nikada neće nestati ili prestati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aktuelni svjetski prvak je s Barcom osvojio sve moguće trofeje, čak 10 puta La Ligu, sedam puta Kup kralja, četiri puta Ligu prvaka, osam puta Superkup Španije, Superkup Evrope tri puta, te tri puta Svjetsko klupsko prvenstvo.

On je gotovo cijelu karijeru proveo u Barceloni, da bi prije dvije godine iznenada otišao u PSG. S 35 godina, teško da će se više vraćati kao profesionalni igrač na Camp Nou, no kao navijač vjerovatno mnogo puta u budućnosti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

gh0ast
Ne zanima nas lažni talenat uefalone i veliki cifut
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi