Kineski savez upozorio klubove zbog Aubameyanga

Moraju paziti šta rade

Kineski savez upozorio klubove zbog Aubameyanga

Fudbalski savez Kine poslao je upozorenje Guangzhou Evergrandeu i Beijing Guoanu koji vode borbu za potpis Pierrea-Emericka Aubameyanga.

Gabonski napadač je blizu odlaska iz Borussije i u ovom momentu je navodno najbliže tome da svoju karijeru nastavi u Kini. Za njegovo dovođenje su zainteresovani Guanzghou Evergrande i Beijing Guoan, međutim za razliku od proteklih godina, ovoga puta neće moći ući u nadmetanje cijenama.

Zbog pravila prema kojem će klubovi plaćati porez od 100 odsto na transfere stranih fudbalera, vladajuće tijelo kineskog fudbala je poslalo upozorenje tamošnjim prvoligašima. 

"Na internetu su izašle vijesti o nadmetanju kineskih klubova za stranog igrača i privukle pažnju javnosti. Smatramo kako je to vrlo važna vijest, te smo poslali pisma klubovima u kojima tražimo objašnjenje situacije."

"Ako dođe do kršenja nekih zakona, klubovi će biti strogo kažnjeni. I dalje ćemo nastaviti naplaćivati velike regulatorne naknade za transfere igrača kako bi usporili te neprirodne investicije i osigurali zdravo okruženje za razvoj klubova kineske lige. Bilo kakvo kršenje pravila i regulacija neće se tolerirati", stoji u saopštenju Kineskog fudbalskog saveza.

Kinezi su, podsjetimo, prethodno smanjili broj stranaca sa četiri na tri u startnoj postavi, a sve u u cilju da se unaprijedi tamošnji fudbal i ojača reprezentacija. Konačan cilj je da reprezentacija Kine napravi veliki uspjeh na nekom od Mundijala, čiji bi domaćin trebalo da bude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti