Niko nije veći od kluba: Bayern naučio na vlastitoj grešci, pa zvijezdu stavlja na transfer listu

Coman može da ide

Niko nije veći od kluba: Bayern naučio na vlastitoj grešci, pa zvijezdu stavlja na transfer listu

E. Škorić

Bayern bi mogao da ostane bez još jednog važnog igrača, kao što je prošlog ljeta ostao bez Davida Alabe.

Francuski reprezentativac Kinglsey Coman odbija da produži ugovor s Bayernom i rukovodstvo kluba odlučno je da ga proda.

Coman je tokom vikenda protiv Hoffenheima dao gol u 4:0 pobjedi, igra dosta dobro, ali to ne mijenja činjenicu da klub uveliko razmatra njegovu prodaju na kraju sezone.

Naime, krilni nogometaš nije prihvatio ponudu Bayerna prema kojoj bi postao jedan od najplaćenijih igrača kluba. Bayern se umorio od pregovora i naravno ne želi nikome dati na takvom značaju da bude veći od kluba.

Jedino je razlika u tome što je u slučaju Alabe klub ostao bez odštete jer mu je već bio istekao ugovor, ali sada u Bayernu ne žele napraviti istu grešku i stoga prodaju Comana. Oni će ga htjeti unovčiti narednog ljetnog prijelaznog roka, budući da bi u januaru 2023. godine Coman mogao da potpiše predugovor s drugim klubom i da na kraju sezone 2022/23 ode besplatno. Takav scenarij u Bayernu žele da izbjegnu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče Comanovih zahtjeva, on traži čak 16 miliona eura godišnje, što u Bayernu nikako ne žele da mu daju. Interesantno, ti zahtjevi su ranije bili i veći, navodno je ovaj nogometaš inzistirao da mu se da 20 miliona.

Njemački prvak već traga za zamjenom, a navodno su na listi Karim Adeyemi iz Red Bull Salzburga i Antony iz Ajaxa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Komentar!
0 10
Fele
Ne tako davno htjeo da se povuče zbog povreda, prije mjesec dana operisao srce. Možda i bolje ga prodat ako ima kupaca.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi