Lewandowski: Iskreno, te igrače sam jučer prvi put vidio u životu

Mladići debitovali za Bavarce

Lewandowski: Iskreno, te igrače sam jučer prvi put vidio u životu

Edmir Škorić

Robert Lewandowski govorio je o mladim igračima Bayerna koji su jučer dobili šansu u porazu od Borussije Moenchengladbach.

Bayern je imao velike probleme s igračkim kadrom zbog koronavirusa, pa su neki dječaci dobili priliku da iznenada debituju za prvi tim.

Alphonso Davies, Lucas Hernandez, Manuel Neuer, Tanguy Nianzou, Omar Richards, Leroy Sane i Dayot Upamecano nisu bili na raspolaganju treneru Julianu Nagelsmannu zbog covid-19, dok su zbog povreda nedostajali Kingsley Coman, Leon Goretzka, Josip Stanišić i Corentin Tolisso. Buona Sarr i Eric Maxim Choupo-Moting otišli su na Afrički kup nacija.

Malik Tillman, Paul Wanner ili Lucas Copado su tako golobradi mladići koji su zaigrali sinoć, a neke od njih navijači Bayerna, pa ni seniorski igrači ni ne poznaju.

"Definitivno nam je bilo teško pripremati se za ovu utakmicu. Tim više što je jučer vjerojatno pola tima stiglo s praznika. Zapravo, bilo nas je osam, tako da je ovo bila čudna sedmica. Pokušali smo se usredotočiti na utakmicu i pripremiti se za nju optimalno, unatoč tome što nam se tek jučer pridružilo osam ili devet igrača", rekao je Lewandowski, dodavši:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Iskreno, jučer sam te momke vidio prvi put u životu. Ne znam, možda su jedan ili dvojica već trenirali kod nas, ali ja sam ih prvi put jučer sreo. Vidi se da imaju talenta. Imaju 16-17 godina i ovo će za njih biti veliko iskustvo".

Bayern je poražen s 2:1, a Lewandowski je postigao jedini gol za Bavarce. Nakon 18 ligaških utakmica, Bayern je i dalje vodeći sa 43 boda, te ima devet bodova više od Borussije Dortmund, koja u subotu gostuje Eintracht Frankfurtu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Zlatna lopta!!!
4 10
Toniche
Mehin Glabaš pobjedio Bajerna..
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi