Bayernova sezona za zaborav upravo je postala još teža
Francuski fudbaler doživio je novu povredu u dresu Bayerna

Povreda Comana

Bayernova sezona za zaborav upravo je postala još teža

Midhat Šljivak

Nove nevolje zadesile su danas minhenski Bayern. Bavarci su vjerovatno na duže vrijeme ostali bez Kingsleyja Comana koji se povrijedio na meču s Kolnom.

Kingsley Coman doživio je novu povredu. Francuski fudbaler je na meču s Kolnom povrijedio mišić i situacija s njim ne izgleda nikako dobro.

Za sada je izvjesno da će Francuz van terena biti nekoliko sedmica. Butni mišić je stradao i on je hitno prebačen u bolnicu na brze pretrage.

O povredi Comana govorio je sportski direktor kluba Christoph Freund. I klub čeka informacija o tome šta se desilo.

"Odradit će testove u bolnici. Ne izgleda dobro. Koliko će biti van terena? Nadam se da neće na višemjesečnu pauzu", rekao je Christoph Freund.

Oglasi

Sada je sve za Bayern na čekanju. Povreda 27-godišnjaka ne izgleda nikako dobro i lako bi se moglo desiti da propusti ostatak sezone.

Naravno, njegov najveći strah je Evropsko prvenstvo. Ako se bude radilo o težoj povredi, gotovo sigurno ga nećemo gledati u dresu Trikolora ovog ljeta.

Coman je ove sezone u 28 odigranih utakmica u dresu Bayerna ostvario učinak od pet golova i tri asistencije.

Coman ima dugu historiju povreda

Francuski fudbaler iza sebe ima dugu historiju povreda u Bayernu. Često ga nazivaju dečkom sa staklenim nogama.

Oglasi

Problem s mišićima imao je nedavno. Nije trenirao nekoliko dana zbog toga, a početkom godine je propustio dva mjeseca zbog problema s koljenom.

Ovo mu je čak 45. povreda otkako je postao član Bayerna. Nije zbog toga nikakvo čudo što ga ljubitelji fudbala smatraju za fudbalera sa staklenim nogama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Coman je u dresu Bayerna uspio skupiti 294 nastupa i ima učinak od 63 gola i 66 asistencija.

Francuz je ranije igrao za Juventus i PSG, te je osvajao trofeje gdje god da se pojavio.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Šta je sa onim Boškom iz galate Jel on pojačanje hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha joj tugo
0 1
Baron22
Haj ima gerero , Zaragoza ,laimer hahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi