Kiseljak nakon preokreta bolji od Viteza, visoke pobjede Iskre, Rudara, Vlašića...

Druga liga Zapad

Kiseljak nakon preokreta bolji od Viteza, visoke pobjede Iskre, Rudara, Vlašića...

S. Mlaćo

Jučer su odigrani svi susreti 7. kola Druge lige FBiH grupa Zapad. Lider FK Vitez poražen je na gostovanju kod Kiseljaka rezultatom 3:2, iako su Vitežani nakon prvih 45 minuta imali vodstvo 2:1.

Gosti su poveli već u šestoj minuti kada je pogodio Ammar Haskić, a izjednačio je dvije minute kasnije autogolom Mirza Klisura. Novo vodstvo Vitezu donosi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Belamin Osmančević.

Domaći do izjednačenja dolaze u 48. minuti kada sa 11 metara Danijel Tomić matira Adina Selmana. Nakon toga uslijedio je prekid zbog koškanja igrača, a Tomić je zaradio i crveni karton, te je Kiseljak do kraja igrao sa igračem manje.

To nije zaustavilo domaće da dođu do pobjede koju je kreirao u 76. minuti Mirza Junuzović.

Najprijatnije iznenađenje nove sezone svakako je FK Vlašić koji je slavio i u ovom kolu. Naime, tim iz Turbeta u gosima je sa visokih 4:1 nadigrao Podgrmeč. Za goste je hat trick upisao Jasmin Imširović, a jedan je dodao Aldin Hodžić. Za domaće je pogodio Adnan Hamzabegović.

Bugojanska Iskra je na svom Jakliću deklasirala Krajinu sa 5:0. Izabranici Safeta Kmetaša pružili su sjajnu partiju, te zasluženo došli do nova tri boda. Nakon prvih 45 minuta domaći u vodili 3:0 pogocima Harisa Seferovića, Alena Jusufbašića i Timura Softića, a u drugom dijelu Jusubašić je dodao još jedan pogodak. U listu strijelaca upisao je i Enes Palalić.

Brekovica je pogocima Sejada Ibrišimovića, Alena Ibrišimovića, Admira Čauševića, Damira Abdijanovića i Armina Mahmutovića 5:0 savladala Slogu, a isti rezultat viđen je i u duelu Rudar iz Han Bile i Borca. Hat trick je upisao Faik Selman, a po jedan pogodak su dodali Eldar Torlak i Nedim Palić.

Sigurna na svom terenu u ovom kolu bila je momčad Busovače koja je nadigrala Krajišnik 3:0. Već nakon šest minuta domaći su vodili 2:0. Mrežu Mevludina Beganovića pogađali su Erdin Ramić i Mladen Ćećura. Konačnih 3:0 postavio je u 82. minuti Zijad Ramić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

I Travnik je upisao pobjedu pred svojim navijačima. Na Piroti je gostovalo Bratstvo iz Bosanske Krupe. Zarvršilo je 3:1, a domaći su poveli pogotkom Senada Tabakovića u 13. minuti. Izjednačio je Mehmed Sijamhodžić, no u drugom dijelu Veziri dolaze do pobjede. Ponovo je pogodio u 65. minuti Tabaković, a konačnih 3:1 postavlja Belmin Vila pogotkom sa 11 metara u 73. minuti.

FK Vitez i NK Vlašić imaju po 14 osvojenih bodova, a Travnik i Busovača po 12. Rudar ima 11, Bratstvo 10, dok su na dnu Sloga i Podgrmeč sa po sedam osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi