Kita jedno, Halilhodžić drugo: Najbolji igrač pravi probleme Nantesu?

Trener i predsjednik nisu saglasli pred januar

Kita jedno, Halilhodžić drugo: Najbolji igrač pravi probleme Nantesu?

Francuski mediji pišu da je Vahid Halilhodžić naišao na prve probleme u Nantesu, koji predvodi sa velikim uspjehom.

Navodno je bh. stručnjak izričito protiv prodaje najboljeg strijelca i fudbalera Emiliana Sale u januaru, dok predsjednik kluba Waldemar Kita želi da bogato zaradi prodajom ovog Argentinca.

Nije tajna da Sala ima mnogo ponuda iz Engleske i da se januarski transfer već dugo nagovještava, ali Halilhodžić je zabrinut za budućnost svog tima bez čovjeka koji, kažu brojke, doslovno vrijedi kao pola tima.

Emiliano Sala je ove sezone na 16 utakmica postigao 13 golova uz dvije asistencije i igra u životnoj formi. Iako ima već 28 godina, za njega se do ove sezone nije mnogo znalo, da bi sada privukao pažnju brojnih klubova sa Otoka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kita ima još jedan razlog zbog kojeg bi pristao na prodaju Sale već u januaru. Ovaj igrač je sa 40.000 eura mjesečno jedan od najplaćenijih u klubu, pa bi njegov odlazak sa finansijske strane bio još isplativiji.

Vahid Halilhodžić se u Nantesu pita mnogo, ali jasno je da je predsjednikova zadnja. Šta će biti sa Salom, znat će se vrlo brzo.

Top Komentari

redbull
Cuj naslova, kita jedno, a Halihodzic drugo. Ispade da Halihodzic ne moze ....
47 2
vanja8
Moj Vaha,šukat sa rogatim nikada nije mogao... Briga njih sto si ih spasio od ispadanja,oni su namirisali lovu i tu nema pomoci... Ako hoces zadržati posao u Nantu onda pust neka prodaju,ako hoces scenario Japana i Obale Slonovace,ti zapni pa nedaj...
27 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi