Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

Parovi za utorak

Kladioničarski kutak: Tri dnevna savjeta

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za utorak, 29. mart 2016. godine.

ASIA: World Cup - Qualification - Second stage
17:00   United Arab Emirates - Saudi Arabia - tip 1, over 2,5

# tim u p n i + / -  bod
1. Saudi Arabia 7 6 1 0 27:3 19
2. United Arab Emirates 7 5 1 1 24:3 16


Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje bi se trebalo igrati u Rusiji donose još jednu rundu u azijskoj zoni. Jedan od najinteresantnijih mečeva je duel Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kao što možete vidjeti na tabeli, domaći imaju samo jedan poraz i to upravo od današnjeg protivnika, pa je ovaj meč direktni duel za prvo mjesto. Obje ekipe su odigrale i po jednom 0:0 sa Palestinom, a ostalo su bile pobjede.

Preporuka je tip 1, i više od 2,5 golova. Red bi bio da domaćini uzvrate istom mjerom gostima, pa da se poravnaju na vrhu tabele. Samo prva ekipa ide direktno dalje.

EUROPE: Euro U21 - Qualification 
17:45   Slovakia U21 - Turkey U21 - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
1. Slovakia 4 3 0 1 9:4 9
4. Turkey 3 2 0 1 5:1 6

Iako na prvi pogled ove dvije selekcije dijele tri mjesta na tabeli, detaljniji pogled nam govori da je ovo možda i odlučujući susret za daljnji plasman.

Slovaci su sa dvije pobjede nad Holandijom ostvarili veliki uspjeh i sada ih samo meč sa Turskom djeli od prvog mjesta. Ipak Turska ima meč manje, a primila je samo jedan gol u prethodna tri duela. 

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Iako Slovaci u dosadašnjem toku kvalifikacija daju dosta golova, Turska odbrana je prilično sigurna i tu vidimo priliku za manje golova.

EUROPE: Euro U19 - Qualification - Second stage 
17:00   England U19 - Spain U19 - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
1. Spain 2 1 1 0 3:1 4
2. England 2 1 1 0 3:2 4


Ove dvije reprezentacije su rivali u svakom uzrastu, pa je tako i u ovim kvalifikacijama. Oba tima su u prva dva kola bez poraza, Englezi su samo primili gol više i to je razlog za dobru predstavu.

Naš prijedlog je tip X i manje od 2,5 golova. Nijedna utakmica u ovoj grupi do sada nije obilovala golovima, pa ne očekujemo to ni od derbija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi