Regionalni velikan ponižen na Farskim Ostrvima

Olimpija bez gola i bez boda

Regionalni velikan ponižen na Farskim Ostrvima

M. Šljivak

Klaksvik s Farskih Ostrva nastavlja nevjerovatnu evropsku priču. Večeras je ovaj tim došao do historijske prve pobjede u grupnoj fazi takmičenja Konferencijske lige, a ponizili su ekipu Olimpije iz Ljubljane s 3:0.

Olimpija je na Farska Ostrva otputovala po bodove u duelu s Klaksvikom. Na kraju se velikan iz Ljubljane vratio potpuno razbijen i poražen rezultatom 3:0.

Klaksvik do vodstva stiže u 30. minuti. Odbrana gostiju spava nakon ubačaja sa desne strane, a Rene Joensen postiže pogodak za prednost svog tima od 1:0.

U 44. minuti nova komedija u odbrani Olimpije. Prošetao se Pall Klettskard i postigao je pogodak za rezultat prvog dijela od 2:0.

Tačku na ovaj meč domaći tim je stavio na samom otvaranju drugog dijela. Jakup Andreasen u 54. minuti pogađa za konačnih 3:0.

Timu s Farskih Ostrva ovo je historijska prva pobjeda u grupnoj fazi takmičenja i još su jednom pokazali da su zaista fenomenalan tim.

Oglasi

Farani imaju četiri boda i tri odigrana susreta i u igri su za prolaz dalje, dok je Olimpija posljednja bez bodova, ali i bez postignutog gola.

U drugoj utakmici grupe A Konferencijske lige Lille je preokretom savladao Slovan iz Bratislave s 2:1.

Gosti su vodili pogotkom Čavrića iz 23. minute, ali u nastavku je francuski tim pogocima Yazicija (68') i Cabelle (82') došao do trijumfa.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijka liga, 3. kolo:

Lille - Slovan Bratislava 2:1
Klaksvik - Olimpija 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi