Legendarni Miroslav Klose preuzima klub iz komšiluka

Olimpija želi da ga dovede

Legendarni Miroslav Klose preuzima klub iz komšiluka

E. Oštraković

Kako prenose mediji iz Slovenije, legendarni napadač Miroslav Klose u narednim danima trebao bi postati novi trener Olimpije iz Ljubljane.

Trenutno je trener ovog tima Joao Enrique, ali on ne koritra baš najbolje, te uprava ovog kluba razmišlja da dovede Klosea.

Jedini problem koji bi eventualno mogli imati jeste onaj oko plate, jer je sigurno da Klose neće za male novce doći u Sloveniju.

Jedini samostalni posao u trenerskoj karijeri Klose je imao kao trener Altacha iz Austrije gdje se baš i nije najbolje pokazao.

Naime, on je Altach vodio na 24 utakmice, te je upisao čak 14 poraza, a imao je i pet pobjeda, te pet neriješenih utakmica.

Oglasi

Nekada sjajni napadač je bez kluba još od prolkeća ove godine, a jedan od razloga je upravo i velika plata koju traži.

Kako prenose mediji iz Slovenije Klose navodno traži platu veću od deset hiljada eura mjesečno.

Veliko je pitanje da li će uprava Olimpije biti spremna da mu ponudi toliki novac ili će probati da ga nagovore da preuzme klub, ali da zarađuje manje para.

U svojoj fudbalskoj karijeri Klose je igrao za Kaiserslauter, Werder, Bayern i Lazio.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Kada je riječ o nacionalnom timu odigrao je 137 utakmica za reprezentaciju Njemačke i postigao je 71 gol. Osvojio je Svjetsko prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Osim toga, Klose je i najbolji strijelac u historiji Svjetskog prvenstva. Postigao je 16 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi