Klanovi u Interu: Uzrok Icardijevih problema su Balkanci!

Otkriva neimenovani član Nerazzurra

Klanovi u Interu: Uzrok Icardijevih problema su Balkanci!

Inter nije izgledao toliko loše do proljetnog dijela sezone. Polovinom prošlog mjeseca su iz vedra neba stigle informacije da je Mauru Icardiju oduzeta kapitenska traka i od tada više ništa nije isto na Giuseppe Meazzi.

I dalje se nagađa o razlozima za ovakvu odluku čelnika i trener Intera, a najčešće se može čuti verzija prema kojoj su Nerazzurri saznali za Icardijeve pregovore sa Juventusom i zbog istih odlučili kazniti Argentinca.

Icardi je nakon toga odbijao da igra, a nakon što je Inter ispao iz Lige Evrope u dvomeču sa Eintrachtom, pojavljuju se nove informacije. Navodno su za Icardijeve, pa tako i Interove, muke najzaslužniji Balkanci na Meazzi. I, naravno, Spalletti.

La Repubblica je objavila članak u kojem je neimenovani član ekipe Intera detaljno obrazložio sisutaciju u Interu.

"Niko od nas nije tražio od Spallettija da Icardiju oduzme kapitensku traku... Icardi je bio iznerviran zbog tona kojim je Spalletti kritikovao igrače, pa je pitao trenera da malo ga malo 'smanji'. Kritike su došle nakon jedne pobjede, nije bilo potrebe za histerijom... Spallettijeva reakcija je bila jako nasilna, a kada je Mauru skinuta traka to je ostavilo 'mrlju' na njemu", otkrila je "kritica" u redovima Intera.

"Konstatno je slao poruke klubu i govorio kako je na 97.5% treninga stigao tačno na vrijeme kako bi dokazao svoj profesionalizam tokom godina. Nije bilo pomoći. Spalletti nije mislio popustiti. Klub, koji se bori za mjesto u LP, nema dovoljno snage da intervenište", dodao je neimenovani izvor, pa se osvrnuo na klanove u Interu:

"Svlačioica je podijeljena u tri frakcije: Italijani, Južnoamerikanci i Balkanci. Mauro se slaže sa svima osim sa Perišićem, Marcelom Brozovićem i Samirom Handanovićem... Isto se ne može reći za Spallettija. Balkanizacija Intera je u toku i nemoguće ju je zaustaviti."

La Repubblica tvrdi da je direktor Intera Piero Ausilio povezan sa balkasnkim klanom i da bi volio prodati Icardija i umjesto njega dobiti Dybalu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, još ranije su se pojavile špekulacije da je "glavna svađa" u Interu ona na relaciji Perišić - Icardi. Sve je kulminiralo kada je Icardijeva supruga i menadžerica Wanda javno poručila da bi "Mauru bilo draže da manje zarađuje ako bi Inter bio u stanju dovesti nekoga ko mu može poslati pristojan centaršut".

Mauro Icardi nije igrao za Inter od kada mu je oduzeta kapitenska traka. Zvanična verzija kaže da ima problema sa koljenom, ali malo ko još vjeruje u nju...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
hahaaa joj ne vjerujem
0 0
gumenakita
Koje gluposti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi