Klasa je vječna, a i forma je tu: Quagliarellina peta ponovo "smrtonosna"
(Foto: EPA) Fabio Quagliarella je danas stigao do svog 11. gola u ovoj sezoni Serije A, a već ima i pet asistencija

Osma uzastopna utakmica Serije A u kojoj je postigao gol

Klasa je vječna, a i forma je tu: Quagliarellina peta ponovo "smrtonosna"

Fabio Quagliarella će za nešto više od mjesec dana napuniti 36 godina, ali ga to nije spriječilo da jučer produži saradnju sa Sampdorijom do 2020. godine, a danas da nastavi svoj golgeterski niz.

Sampdorija je u utakmici 18. kola Serije A sa 2:0 savladala Chievo, a prvi gol za ekipu iz Đenove je postigao upravo Fabio Quagliarella. Na taj način je veteran i u osmoj uzastopnoj utakmici Serije A uspio zatresti mrežu protivničkog gola.

Današnjim golom Quagliarella je postao prvi Italijan nakon Christiana Vierija koji je uspio postići gol u osam uzastopnih utakmica Serije A. Vieriju je to pošlo za nogom sada već davne 2002. godine.

Quagliarella ni danas nije postigao "normalan" gol, već je ponovo izveo pravu majstoriju i volej udarcem petom savladao golmana Chieva. Nešto slično mu je, podsjetimo, uspjelo i protiv Napolija prije tri mjeseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi