Klopp frustriran zbog odluke VAR-a: Treneri zbog poraza dobijaju otkaze
Oko situacije poništenog gola Firmina se vode velike polemike

Trener LIverpoola je i pored pobjede imao dosta razloga za nezadovoljstvo

Klopp frustriran zbog odluke VAR-a: Treneri zbog poraza dobijaju otkaze

S. Pašalić

Liverpool je danas u završnici meča stigao do preokreta i pobjede protiv Aston Ville u gostima.

Domaći su poveli golom Trezegueta u 21. minuti, a Redsi su golovima Robertsona u 87. i Manea u 94. minuti uspjeli doći do sva tri boda.

Ipak, i ovu utakmicu je obilježila kontroverzna odluka VAR-a i to u prvom poluvremenu kada su domaći vodili, a Firmino je postigao gol koji je na kraju poništen zbog ofsajda, što je potvrdio i VAR iako je situacija bila dosta sumnjiva.

"Kada govorimo o ozbiljnim trenucima, vrlo važnim trenucima u nogometu, nije u redu sjediti ovdje i svi se žele tome smijati", rekao je Klopp.

"Previše je ozbiljno. Menadžeri bivaju otpušteni zbog gubitka nogometnih utakmica. Samo to moraju pojasniti."

"Ne kažem da iko to radi namjerno. Analitičar mi ga je pokazao nakon utakmice jer nisam vidio. Oni to ne rade namjerno, ali očito moramo razvrstati nekoliko stvari."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Niko ne govori o situaciji igranja rukom Matta Targetta jer nije svirao. Je li to bio penal? Udarac je pogodio ruku, a u stara dobra vremena to je bio penal."

"To ponekad ide za ili protiv vas - to nije problem, samo moramo osigurati da novi sistem pomaže igri i ne zbunjujemo je. To je u interesu svih nas.", dodao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi