Novinar pitao Kloppa šta očekuje od derbija na Etihadu, njegov odgovor nasmijao Englesku
FOTO: EPA

Klopp u svom stilu

Novinar pitao Kloppa šta očekuje od derbija na Etihadu, njegov odgovor nasmijao Englesku

Esmer Oštraković

Ekipa Liverpoola ostvarila je pobjedu protiv Brightona i na taj način izbili su na prvo mjesto na tabeli u Premiershipu.

U toku je utakmica između Manchester Cityja i Arsenala koja će ponuditi odgovor ko će nakon kompletiranog kola biti prvi na tabeli.

Jasno je naravno kako god da završi ova utakmica pitanje titule neće biti riješeno i trka za prvo mjesto biti će nastavljena.

Nakon utakmice između Liverpoola i Brightona koju je domaći tim dobio sa 2:1 fenomenalan odgovor na pitanje novinara ponudio je Jurgen Klopp.

Klopp je stao pred kamere, a novinar ga je upitao šta priželjkuje od utakmice između Manchester Cityja i Arsenala.

Oglasi

"Želim da oba tima izgube. Gledat ćemo malo utakmicu jer sada je ionako gužva u saobraćaju. Moramo pobjeđivati, pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti", rekao je kroz osmijeh Klopp.

Naravno želja mu se neće ispuniti jer je nemoguće da obje ekipe izgube. Ipak, Liverpoolu bi sigurno najviše odgovarala podjela bodova.

Liverpool nakon lošeg starta slavio protiv Brightona

Već u drugoj minuti susreta gostujuća ekipa dolazi do vodstva. Danny Welbeck je postigao jako lijep gol.

Samo pet minuta kasnije mogao je Liveprool doći do poravnanja. Nunez je pao nakon duela u kaznenom prostoru, ali se sudija nije oglasio. U nastavku akcije probao je Salah, ali lopta ide pored gola.

Oglasi

Do poravnanja ekipa Liverpool staiže u 27. minuti. Luis Diaz je natrčao na loptu unutar kaznenog prostora, šutirao je i matirao golmana gostujuće ekipe.

Deset minuta kasnije Nunez je bio u šansi za Liverpool. Pokupio je Urugvajac jedan odbijanac, šutirao je, ali je Verbruggen sjajno odbranio njegov udarac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Szoboszlai je mogao postići gol u 64. minuti. Probao je sa distance, ali nije imao sreće i lopta ide malo pored gola.

Ipak, samo minut kasnije Liverpool stiže do prednosti. Mohamed Salah je iskoristio sjajnu asistenciju Mac Allistera i postigao je gol za vodstvo, a na kraju će se ispostaviti i za pobjedu svoje ekipe.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi