Salah odveo Liverpool na vrh tabele, sve oči sada su uprte na Etihad
FOTO: EPA

Liverpool savladao Brighton

Salah odveo Liverpool na vrh tabele, sve oči sada su uprte na Etihad

Esmer Oštraković

Fudbaleri Liverpoola ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv Brightona. Konačan rezultat bio je 2:1 u korist domaćeg tima. Ovom pobjedom Liverpool je izbio na vrh tabele u Premiershipu.

Bila je ovo jako važna utakmica za domaći tim koji je trebao pobjedu kako bi dosta mirnije mogao pratiti današnji derbi koji na Etihadu igraju Manchester City i Arsenal.

Ipak, nisu stvari dobro krenule za ekipu koju sa klupe do kraja ove sezone predvodi Jurgen Klopp. Već u drugoj minuti susreta gostujuća ekipa dolazi do vodstva. Danny Welbeck je postigao jako lijep gol.

Samo pet minuta kasnije mogao je Liveprool doći do poravnanja. Nunez je pao nakon duela u kaznenom prostoru, ali se sudija nije oglasio. U nastavku akcije probao je Salah, ali lopta ide pored gola.

Do poravnanja ekipa Liverpool staiže u 27. minuti. Luis Diaz je natrčao na loptu unutar kaznenog prostora, šutirao je i matirao golmana gostujuće ekipe.

Deset minuta kasnije Nunez je bio u šansi za Liverpool. Pokupio je Urugvajac jedan odbijanac, šutirao je, ali je Verbruggen sjajno odbranio njegov udarac.

Oglasi

Na narednu priliku čekalo se sve do drugog poluvremena, tačnije do 54. minutie kada je Mac Allister sjajno šutirao glavom, ali lopta odlazi tik pored desne stative.

Krenuli su domaći sa sve većim pritiskom i praktično je samo bilo pitanje kada će postići i drugi gol na ovoj utakmici i tako doći do prednosti.

Szoboszlai je mogao postići gol u 64. minuti. Probao je sa distance, ali nije imao sreće i lopta ide malo pored gola.

Ipak, samo minut kasnije Liverpool stiže do prednosti. Mohamed Salah je iskoristio sjajnu asistenciju Mac Allistera i postigao je gol za vodstvo, a na kraju će se ispostaviti i za pobjedu svoje ekipe.

Igrači Liverpoola postigli su još jedan gol u 73. minuti, ali je on poništen nakon asistencije iz VAR sobe zbog nedozvoljene pozicije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još jednu sjajnu šansu u 91. minuti imao je Salah koji ne nanizao nekoliko protivničkih fudbalera, šutirao je, ali golman Brightona je još jednom sjajno reagovao.

Liverpool se sada nalazi na prvom mjestu na tabeli sa 67 osvojenih bodova, a to je tri više od Arsenala, te četiri više od Manchester Cityja. Upravo ove dvije ekipe danas igraju svoju utakmicu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Cocca87
salah da nije bio sebican moglo je komotno biti 5 6 razlike.....
1 0
rauber_bh
15 suteva 1 gol
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi