Bijesni Klopp je imao šta da kaže nakon iznenađujućeg poraza Liverpoola

Nije htio da šuti

Bijesni Klopp je imao šta da kaže nakon iznenađujućeg poraza Liverpoola

E. Oštraković

Fudbaleri Liverpoola ponovo su pronašli način da unište vikend svojim navijačima, a ovaj put su poraženi na gostovanju kod Bournemoutha.

Gostujuća ekipa je bila apsolutni favorit na ovoj utakmici, posebno nakon visoke pobjede u derbiju protiv Manchester Uniteda, ali su zakazali.

Jedini gol na utakmici viđen je sredinom prvog poluvremena, tačnije u 28. minuti kada je Billing matirao golmana Liverpoola.

Imao je gostujući tim veliki broj prilika, čak i jedanaesterac, ali su na kraju poraženi napustili stadion Bournemoutha.

Nakon utakmice nimali zadovoljan nije mogao biti trener Liverpoola, Jurgen Klopp.

"Apsolutno sam nezadovoljan. Šta da kažem. Utakmica nije bila naša niti u jednom jedinom trenutku. Nismo uradili apsolutno ništa kako treba. Imali smo toliko prostora gdje smo trebali igrati, ali nismo koristili ništa od toga. Nismo uživali pritisku da igramo protiv ekipe koja se tako brani. Male stvari koje su napravile veliku razliku. Oni uvijek rade isto, ali mi to ne branimo kako treba. Imali smo penal, promašili smo i to je to", rekao je Klopp.

Oglasi

Navijači su razočarani načinom na koji je primljen gol.

"Mislim da smo morali odbraniti tu situaciju kada smo primili gol. Lopta je ušla sa vanjske strane unutra, dakle morali smo reagovati bolje", kaže Klopp.

Očekivalo se da će Salah lagano postići gol iz penala, ali je promašio i to cijeli gol.

"Dugo nije šutirao penal u ligi. Da je zabio, utakmica je mogla otići na našu stranu. To je život", kaže Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Komentar Kloppa na kraju razgovora sigurno će se svidjeti navijačima Borunemoutha.

"Da, znamo da se bore da ostanu u ligi. Prelijep grad, prelijem klub. Ide im dobro, ali nisu imali sreće sa rezultatima. Igraju dobro, danas su zaslužili tri boda", završio je Klopp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi