Klopp jednom rečenicom navijače Liverpoola doveo na rub suza

Da li će otići?

Klopp jednom rečenicom navijače Liverpoola doveo na rub suza

Esmer Oštraković

Liverpool ove sezone igra zaista užasno, a nakon posljednjeg poraza od Brightona nalaze se na devetoj poziciji u Premiershipu sa 28 bodova iz 18 odigranih utakmica.

Daleko su od borbe za naslov prvaka, a to je ono što su navijači Liverpoola navikli od kada je u klub došao Jurgen Klopp.

Njemački trener u posljednje vrijeme sve češće sluša pitanja o svojoj budućnosti, a konačno je odlučio da odgovori na njih.

"Promjenit će se ili pozicija trenera ili mnoge drue stvari. Što se mene tiče, neću otići osim ako mi neko tako kaže. Znači da u nekom trenutku moramo mjenjati druge stvari", rekao je Klopp, ali je upozorio da se to neće desiti odmah.

"Moramo da sačekamo. To su stvari za budućnost. Za ljeto, recimo to tako. Ne sada. Imam prostora i vremena da razmislim o tome. Moramo igrati bolji nogomet odmah, a ostalo ćemo riješiti na ljeto", rekao je Klopp.

U posljednje vrijeme sve više se govori da je Klopp lojalan prema igračima koje je doveo, a koji ne igraju tako dobro kao prije.

"Čuo sam te priče. Lojalan sam, ali mislim da bi svi trebali biti. Problem je previše kompleksan. Imaš dobrog igrača koji je dugo radio dobre stvari, ali mu vrijeme prođe. Situaija je teška i odluke se moraju donijeti", rekao je Klopp.

Govorio je Klopp da Liverpool ne može trošiti kao neki rivali iz Premier lige i Lige prvaka, ali očito da će se i to promjenit ubrzo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool će navodno u februaru dobiti novog vlasnika, a to će biti ljudi iz Katara koji su spremni uložiti veliki novac u klub.

Pitanje je da li će se sve to svidjeti navijačima Liverpoola, jer oni vole svoju historiju kao i većina klubova u Engleskoj, te im teško pada "upumpavanje" ogromne količine novca u klubove.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi