Liverpool savladao Milan, uspavanka u Madridu, Ajax ponizio Sporting
FOTO: EPA

Liga prvaka - prvo kolo

Liverpool savladao Milan, uspavanka u Madridu, Ajax ponizio Sporting

H. Zilić

Nastavljena su uzbuđenja u prvom kolu Lige prvaka.

U grupi B viđena je nevjerovatna utakmica na Anfieldu. Liverpool je dočekao Milan i slavio rezultatom 3:2.

Početak utakmice bio je u apsolutnoj dominaciji Redsa. Liverpool je poveo sa 1:0 u devetoj minuti autogolom Tomorija, a pet minuta kasnije Salah je promašio penal. Domaći su u pola sata igre uputili čak 16 šuteva prema golu bezidejnih Rossonera, koji su prespavali 40 minuta i kao da nisu došli na utakmicu, a onda šok.

Gosti su se trznuli i u 42. mnuti poravnavaju na 1:1 preko Rebića da bi minut kasnije Diaz pogodio za 1:2.

U nastavku Redsi opet preuzimaju kontrolu nad utakmicom Salah u 48. minuti pogađa za 2:2, da bi Henderson u 63. minuti doveo Redse u novo vodstvo od 3:2 i ispostavit će se da će to biti konačan rezultat utakmice u kojoj je Liverpool imao čak 25 udaraca prema golu Rossonera, sa druge strane italijanski klub je imao šest pokušaja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom meču ove grupe Atletico i Porto remizirali su 0:0 u utakmici koja je više ličila na uspavanku. Oba tima su zajedno uputila svega sedam udaraca prema golu, od čega su dva išla u okvir.

Odigran je i drugi meč grupe C u kojem je Ajax ponizio Sporting i slavio sa čak 1:5. U ovoj grupi u ranijem terminu Borussija Dortmund je savladala Besiktas sa 1:2.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Bajernovac
Inter 0 od ekipe veze oni nemaju ajde Real nikada i nije bio neka klasa vazda sudija navlacio na njihovu stranu posebno kada je penaldo igrao,,ali Inter kao i Milan havdika,
5 16
azz33333
Kakav fudbalski klasik na enfildu. Forza Milan!!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi