Klopp: Moramo zabiti Barci najmanje tri, a pritom ne primiti gol. Djeluje nemoguće, ali probaćemo

Menadžer Redsa i dalje vjeruje

Klopp: Moramo zabiti Barci najmanje tri, a pritom ne primiti gol. Djeluje nemoguće, ali probaćemo

Edmir Škorić

U utorak navečer Liverpool dočekuje Barcelonu, ali sada ni oni najoptimističniji Redsi ne vjeruju u prolaz u finale Lige prvaka.

Liverpool ima čak tri gola zaostatka (0:3) iz prve utakmice, a uz sve to u revanšu Jurgen Klopp ne može da računa na dvojicu bitnih igrača - Roberta Firmina i Mohameda Salaha.

Klopp je potvrdio da će obojica propustiti duel s Barcom, pa su šanse Redsa sada smanjene na mali procenat.

"Ne događa se baš često da Barca ne postigne gol, a mi moramo dati još barem tri gola. Znam koliko je to veliki izazov. Moramo da se nosimo s ovim. Idemo korak po korak, pa šta bude", kazao je Klopp, dodavši:

"Niko ne bi trebao razmišljati o golu u prvih 10 minuta, moguće je zabiti i tri gola u posljednjih pet minuta. Pokušat ćemo, kao što to uvijek i radimo, bez obzira koliko izgledalo nemoguće".

"Dva najbolja svjetska napadača nisu dostupna sutra navečer, a moramo postići barem tri gola protiv Barcelone". Dok god imamo 11 igrača na terenu, pokušat ćemo", tvrdi Nijemac.

Klopp je također priznao da je zaustavljanje napada Barcelone, posebno Lionela Messija, u taktičkom smislu izazovno, pogotovo s obzirom na lakoću kojom se strana Ernesta Valverdea može prebacivati između 4-3-3 i 4-4-2 formacije.

"Gdje god da igraju Messi i Suarez, teško ih je zaustaviti. Kada riskirate protiv Barce, onda vas kažnjavaju".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Klopp je kazao da je to možda posljednja utakmica u Ligi prvaka u sezoni za Liverpool, pa onda očekuje pravi spektakl na Anfieldu, dobru atmosferu i zabavu. Iz svega toga će, možda, nekim čudom da se desi nešto nevjerovatno.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MirzaBarucic
Ne igra Fimino, ne igra Salah ... Na kojim si ti bobama moj Klopi.
0 1
Mele
Origi, Sturige,Saqiri,,,Mane , pa nije to toliko lose, samo sto je 3 0 los rezultat iz prve, Salah ce uci sigurno ako ne pocne mec..Sa 3 0, produzecima ili penalima izbacice ih, uvjeren sam u to, ako zabiju 3 komada a ne prime gol u medjuvremenu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi