Klopp nakon rušenja rekorda: U tih sto pobjeda bitno je samo tristo bodova

Bio je jasan šta mu je najvažnije

Klopp nakon rušenja rekorda: U tih sto pobjeda bitno je samo tristo bodova

E. Oštraković

Liverpool je sinoć u gradskom derbiju ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Evertona. Bilo je 5:2, te je tako prednost u odnosu na Manchester City ponovo 11 bodova.

Klopp se jučer kockao sa nekim igračima, te mu se na kraju kocka isplatila. Na klupi je ostavio Salaha, Firmina, Hendersona i Oxlade-Chamberlaina, ali je na kraju upisana visoka pobjeda.

Nakon jučerašnje pobede Liverpool je upisao 32. utakmicu u nizu bez poraza, što je novi rekord ovog kluba. Klopp je postao trener koji je najbrže došao do stote pobjede kao trener Liverpoola.

Trebalo mu je 159 utakmica da to ostvari, a ispred njega je samo Mourinho koji je to uspio za 142 utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Lijepo je rušiti rekorde, ali zanimaju me samo bodovi. U tih sto pobjeda bitno je samo to što smo osvojili 300 bodova", rekao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Sa Kloppom je Liverpol masinerija
6 0
Ibro
Igra onaj Mane bolje od Messia desetak puta
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi