Meč u kojem se sve bitno izdešavalo za 45 minuta: Liverpool u Merseysideu bolji od Evertona

Sedam golova na Anfieldu

Meč u kojem se sve bitno izdešavalo za 45 minuta: Liverpool u Merseysideu bolji od Evertona

Fudbaleri Liverpoola porazili su večeras u Merseyside derbiju Everton na Anfieldu sa 5:2.

U pitanju je susret 15. kola Premiershipa koji je bio zaista fantastičan, posebno u prvom poluvremenu kada je palo šest od sedam golova.

Trener Redsa Jurgen Klopp izveo je od prve minute šaren sastav i dao šansu igračima koji inače rijetko igraju prvu postavu, a oni su mu to uzvratili na najbolji mogući način.

Liverpool je poveo već u 6. minuti. Sadio Mane je asistirao, a Divock Origi pogodio. Samo 11 minuta kasnije novi gol u mreži gostiju, a ovog puta je strijelac Shaqiri.

Karamele se ne predavaju pa četiri minute poslije toga dolaze do gola preko Mossieja Keanea. Ipak, njihova nada nije dugo trajala jer su u narednih nekoliko minuta Origi drugim golom i Mane prvim riješili meč u korist domaćina. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Richarlison u 45. minuti.

U nastavku meča vidjeli smo još samo jedan pogodak a on je djelo Wijnalduma iz 90. minute. Liverpool je ostao uvjerljivo prvi sa 43 boda, odnosno ima osam više od Leicestera, dok je  Everton sada čak pao i u opasnu zonu jer ima samo 14 osvojenih bodova.

U narednom kolu Liverpool je gost kod Bournemoutha, dok Everton ponovo ima izuetno težak zadatak jer dočekuje Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 15. kolo:

Liverpool - Everton 5:2 (Origi 6', 31', Shaqiri 17', Mane 45', Wijnaldum 90' - Keane 21', Richarlison 45')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Ala ovi Redsi sve redom deru.
8 1
user1575500867
Mrs ****o luzersko nisi spo.enuo penal i crveni za goste. Sram te bilo luzeru
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi