Čelnici Liverpoola ogorčeni, smatraju da je po prvi put Klopp doveo pogrešnog igrača!

Uzalud bačeno 100 miliona?

Čelnici Liverpoola ogorčeni, smatraju da je po prvi put Klopp doveo pogrešnog igrača!

E. Škorić

Jurgen Klopp je poznat kao vrhunski trener, a jedna od njegovih najvećih prednosti je odabir pravih pojačanja za svoj tim.

Klopp dugi niz godina sa dosta uspjeha vodi Liverpool. Njegovim dolaskom Redsi su se vratili u sami vrh engleskog i svjetskog nogometa i postali su jedan od najznačajnijih timova na Starom kontinentu.

Njemački stručnjak dovodio je vrhunske igrače. Neke koje je dovodio mnogi su smatrali nedovoljno dobrim za Liverpool, a oni bi ubrzo postali velike zvijezde i ključni igrači u redovima bivšeg engleskog i evropskog prvaka. Sjetite se samo primjera Mohameda Salaha, koji je oživio karijeru na Anfieldu i postao jedan od najboljih igrača današnjice.

Uglavnom, Klopp ima punu podršku s pravom, ali njegovim najnovijim pojačanjem ovog ljeta nisu zadovoljni čelnici kluba.

Radi se o urugvajskom napadaču Darwinu Nunezu koji je potpisao za ukupno 100 miliona eura s bonusima, barem tako tvrde mediji u Engleskoj.

Protekle je sezone bio jedan od najboljih strijelaca u Evropi, postigao je 34 pogotka za Benficu i Klopp je smatrao da je upravo on tip koji mu treba u napadu nakon prodaje Sadija Manea.

Oglasi

Nunez je karijeru započeo u Atletico Penarolu. Njegov je talent prepoznala španska Almeria, u kojoj je igrao prije nego je potpisao za Benficu. Navodno ga je Barcelona htjela dovesti dok je igrao za Almeriju za osam miliona eura, no ipak su se odlučili za Luuka de Jonga. Nunez je postao treći Urugvajac u povijesti koji je igrao za Liverpool nakon Sebastiana Coatesa i Luisa Suareza.

Iako je svega nepuna tri mjeseca u Engleskoj, Nunez trpi žestoke kritike. Odigrao je ukupno pet utakmica, postigao dva gola uz jednu asistenciju, ali je u 2. kolu protiv Crystal Palacea udario glavom defanzivca protivničke ekipe i dobio je tri meča suspenzije, zbog čega nije igrao protiv Manchester Uniteda, Bournemoutha i Newcastlea.

Vratio se prošlog vikenda i odigrao 80 minuta protiv Evertona, ali bez učinka. Učinak je izostao i u Ligi prvaka protiv Napolija, gdje je doduše odigrao samo 28 minuta.

El Pais je objavio kako je vodstvo Liverpoola nezadovoljno, kako smatraju da je Darwinov potpis najočitija pogreška u Kloppovoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Smatraju da nema razinu i da je bila reška da se plati 100 miliona eura, zbog kognitivnih sposobnosti koje Darwin ima na treninzima i na utakmicama.

Njegov južnoamerički temperament ne uklapa se u Kloppove metode rada i disciplinu kojoj je Nijemac oduvijek privržen, ali slavni trener ipak vjeruje da će se ne kraju Nunez isplatiti i da novac nije uzalud bačen.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ne moze se ocekivati da covjek briljira kad je komplet ekipa van forme,plus je bilo povreda kao u prici,niti moze zabijati golove kad je j*beni Milner kreator igre i napada...nek gospoda odrijese kesu i dovedu De Bruynea u vezni red pa ce vidjeti kako Nunez igra...dali 100 miliona jednom u 5 hodina i kuknjava nakon 5 kola,mora se lik adaptirati na novu ligu,trenera,saigrace...
1 7
Dejton
Cuj u Liverpulu ozivio karijeru Sta je onda u Romi radio 2-3 sezone prije nego sto ce doci u Englesku Smijesno Boga mi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi