Novi prgavac na sceni: Jedva je prežiljavao, uzeo je milione i sada se izruguje rivalima

Nevjerovatni potezi

Novi prgavac na sceni: Jedva je prežiljavao, uzeo je milione i sada se izruguje rivalima

A. Čaušević

Koliko god neko bio dobar fudbaler svojim ponašanjem definitivno kvari sliku o sebi.

Jedan od najvećih transfer u ljetnom prijelaznom roku ostvario je dečko koji se prije nekoliko godina borio da preživi zbog teške imovinske situacije njegove porodice.

Za 75 miliona eura Darwin Nunez je stigao iz Benfice u Liverpool i njegova avantura u Premiershipu definitivno nije počela onako kao je to zamislio.

Iako je zabio gol u Community Shieldu protiv Manchester Citya kada je počela sezona Premiershipa kola su mu krenula niz brdo.

Prvo je protiv Crystal Palacea napravio crveni karton nakon što je glavom udario Joachima Andersena te je morao odraditi tri meča suspenzije.

Vratio se u protiv Evertona u gradskom derbiju i nije se proslavio. Tačnije ponovo je pokzao svoju lošu stranu kada se počeo rugati igračima Karamela.

Oglasi

Nakon što je VAR poništio Conora Coadyja za vodstvo, Urugvajac je prišao fudbaleru Evertona te mu se počeo smijati i gestikulirati da od gola neće biti ništa.

Nunez zna svega nekoliko riječi engleskog, a šta će tek uslijediti kada savlada klasične psovke i provokacije možemo samo zamisliti.

Odrastao u siromaštvu

Nunezova životna priča je bila sve osim lagana. Kao dječak nije imao šta jesti. Jedini obrok mu je bila školska užina. Kopačke su mu bile samo san.

Majka Sivlia Riberio mu je morala skupljati i prodavati plastične boce kako bi preživjeli pošto otac Bibiano Nunez koji je bio angažovan kao građevinski radnik i nije imao previše posla.

"Išao sam na spavanje praznog stomaka, ali još je bio prazniji stomak u moje majke koja bi se pobrinula da prvo nešto pojedemo moj brat i ja. Nikad neću zaboraviti odakle sam", rekao je Nunez jedne prilike.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U školi su mu vrlo često prijatelji davali ostatke svoje hrane kako ne bi bio gladan. Tada je sebi dao riječ da će uspjeti radi svojih roditelja i na kraju je dječački san postao java.

Sada na Anfield Roadu zarađuje 160.000 eura sedmično.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi