Klopp objasnio šta je njegov najveći uspjeh u karijeri i razočarao navijače Liverpoola i Borussije
Za Nijemca nije bilo dileme

Nijemac smatra da finale Lige prvaka sa Liverpoolom nije njegov najveći uspjeh

Klopp objasnio šta je njegov najveći uspjeh u karijeri i razočarao navijače Liverpoola i Borussije

S. Pašalić

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je izjavio kako bi osvajanje Lige prvaka sa ovim timom bio novi najveći uspjeh u njegovoj karijeri.

Klopp je izgubio šest velikih finala zaredom koji idu do vremena kada je još bio u Borussiji Dortmund.

To uključuje dva finala Lige prvaka, prvi 2013. godine kada je Dortmund izgubio od Bayerna i prošlogodišnji poraz od Real Madrida kada je vodio Redse.

Nijemac je vodio Dortmund do osvajanja Kupa Njemačke 2012. godine, a također je osvojio naslove Bundeslige u sezonama 2010/2011 i 2011/2012.

Ipak, Klopp smatra da je njegov najveći uspjeh do sada bio to što je uveo Mainz u Bundesligu.

"Najveći uspjeh u mojoj karijeri bilo je finale Lige prvaka sa Liverpoolom prošle godine? Ne, to je bilo 2004. godine kada sam uveo Mainz u Bundesligu", rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada biste znali koliko novca smo imali, kakve okolnosti smo imali, nikome nismo bili potrebni tada u Bundesligi"

"Najveći trenutak moje karijere bio je 2004. uvođenjem Mainza u viši rang. Pobjeda u finalu Lige prvaka s Liverpoolom bi bila moj novi najveći uspjeh", dodao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti