Klopp potvrdio: Liverpool nekoliko sedmica bez Hendersona

Povrijedio se protiv Atletica

Klopp potvrdio: Liverpool nekoliko sedmica bez Hendersona

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp potvrdio je kako će Jordan Henderson pauzirati tri sedmice zbog povrede potkoljenice.

Henderson je dobio udarac u meču osmine finala Lige prvaka protiv Atletica, a naknadni pregledi ustanovili su malo ozbiljniju povredu.

"Moglo je biti i gore. Dobio je jedan udarac, ali nije tako loše. Bit će vani tri sedmice ili više, što nije u redu, ali još uvijek možemo reći da nije tako strašno", kazao je Klopp.

Veznjak Redsa propušta tako duel s West Hamom u ponedjeljak, gostovanje Watfordu, derbi protiv Chelseaja u FA Kupu, Bournemouth i moguće da ga neće biti za revanš protiv Atletica na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Henderson je ukupno odigrao 34 meča i postigao tri gola uz pet asistencija u dresu Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi