Klopp precrtao jednog člana Redsa: On je ovdje legenda, neka sada bude negdje drugo...

Kao što se i očekivalo

Klopp precrtao jednog člana Redsa: On je ovdje legenda, neka sada bude negdje drugo...

Iako sezona još nije završena, u Liverpoolu su se već zahvalili jednom fudbaleru. 

Kako je kazao Jurgen Klopp, klub je postigao dogovor sa krilnim nogometašem Adamom Lallanom oko toga da on do kraja sezone više ne igra.

Razlog je taj da se izbjegnu povrede jer Lallana trenutno traži novi klub i u slučaju povrede imao bi problema.

Podsjetimo, on je prije mjesec dana potpisao jednomjesečni ugovor koji ga za Redse veže do kraja ovog mjeseca, ali obzirom da Liverpool do kraja sezone nema više nikakve ambicije, a Lallani neće biti ponuđen nastavak saradnje, onda je ovakva odluka donekle i očekivana.

"Od kada sam ovdje bio je jedan od najvažnijih igrača u timu i želim mu samo dobro u nastavku karijere. Mislim da je on ovde već legenda tako da od sljedeće sezone može da izgradi taj status negdje drugo", kazao je trener Jurgen Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, 32-godišnji Lallana je u Liverpool stigao u ljeto 2014. godine iz Southamptona. U sezonama koje su slijedile bio je jedan od najvažnijih igrača kluba, ali dolascima Mohameda Slaha i Sadija Manea izgubio je status prvotimca pa je recimo ove sezone upisao samo 15 utakmica u Premier ligi.

Ranije se za njega pisalo da bi karijeru trebao nastaviti u Leicester Cityju.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi