Klopp pred povratak treninzima: Bezbjedno je...

Trener Liverpoola

Klopp pred povratak treninzima: Bezbjedno je...

Trener Liverpoola Jurgen Klopp smatra kako je povratak treninzima u Premiershipu brezbijezdan. 

Podsjetimo, igrači Redsa vratili su se danas treninzima nakon više od dva mjeseca pauze. Klopp smatra kako je to brezbijedno iako je jučer stigla informacija da je šest fudbalera iz Premiershipa zaraženo koronavirusom nakon što je obavljeno testiranje svih igrača i uposlenika pred povratak treninzima.

"Bezbjedno je. Niko ne želi da dovede bilo koga u opasnost, ali mislim da će, uz sve što znamo, igrači biti bezbijedni. Česta testiranja u Njemačkoj pokazala su da je povratak moguć. Imali su deset ili 12 pozitivnih testova kada su se vratili treninzima, a već igraju. To pokazuje da je moguće napraviti okruženje u kome ćemo biti sigurni da se ništa loše neće dogoditi", kaže Nijemac za zvaničnu stranicu Liverpoola.

"Činjenica da se fudbal vraća dobra je za sve ljude. Sada je vrijeme da sa poslom nastave fudbalski klubovi. Uskoro će pratiti i ostale stvari. Pitanje je kada, ali svi se slažu da sa životom mora da se nastavi postepeno, korak po korak. Ponavljam, ne radi se o tome šta je najvažnije jer je to jasno - najvažnije je da se izborimo sa virusom i budemo sigurni da su ljudi bezbijedni. Ali, u nekom momentu moramo ponovo da počnemo da mislimo na budućnost", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Liverpool je prije prekida prvenstva bio lider na tabeli sa čak 25 bodova više od Manchester Cityja.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi