Klopp protiv promjene za koju se zalagao i sam Liverpool: "Ovo nema smisla"

Menadžer Redsa tvrdi

Klopp protiv promjene za koju se zalagao i sam Liverpool: "Ovo nema smisla"

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp smatra da svi prelazni rekovi u Evropi trebaju biti usklađeni.

Englezi su ranije završili prelazni rok, dok je u većini Liga petica on još aktivan, a menadžer Redsa smatra da to nije pošteno.

Ljetni prelazni rok u Premier ligi trajao je do 8. augusta, dok u drugim ligama on traje do 2. septembra.

Ovo je druga sezona da se rok u Engleskoj ranije završava, a to su odlučili čelnici 20 klubova galsanjem.

"Nije me briga kad će se zatvoriti prelazni rok, ali mora se zatvoriti u isto vrijeme", rekao je Klopp na današnjoj konferenciji za novinare.

"To je bila ideja na prvom mjestu. Govorili su o tome da se završi prije nego što započne sezona - dobra ideja - ali tada je to učinila samo Engleska. To nema smisla. Može li neko da mi objasni koja je to korist za Premier ligu?", pita se Nijemac.

"Želite da imate formiran tim i da se fokusirate na budućnost, ali to se ne može dogoditi kad drugi klubovi još uvijek mogu da vam 'ukradu' igrača. Ne razumijem zašto se ta odluka barem ne preispituje. Bila je to dobra ideja, ali nije se uspjelo", zaključio je Klopp.

Kloppovo mišljenje dijeli i menadžer Tottenhaa Mauricio Pochettino, koji je kazao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nadam se da će postići dogovor i vratiti na staro. Mislim da je ovo besmisleno, da se u Engleskoj prelazni rok završi daleko prije u odnosu na druge", kazao je Pochettino.

I Tottenham i Liverpool su glasali za ove promjene prije dvije godine, jedan klub je bio suzdržan, a protiv ideje su bili oba kluba iz Manchestera, Crystal Palace, Watford i bivši premierligaš Swansea.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Nisi se dugo zalio, izdrzao si cak 7 dana.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi