Klopp šalje Grujića u Championship

Liverpool mu traži klub za posudbu

Klopp šalje Grujića u Championship

Mladi srbijanski fudbaler Marko Grujić mnogo je napredovao od dolaska na Anfield iz Crvene zvezde, ali je konkurencija u veznom redu Redsa jednostavno prejaka i nikako ne može da se izbori za neku bitniju ulogu u ekipi.

Iz tog razloga su u Liverpoolu odlučili poslati Grujića na posudbu i krenuli u potragu za klubom iz Championshipa koji bi ga želio angažovati.

Za sada je nepoznato koji su klubovi u opticaju, ali Liverpoolov uvjet je da Grujić redovno igra u prvoj postavi.

"Grujić je sjajan momak, volim ga i mnogo je napredovao. Nažalost, ne igra puno a to nije najbolja stvar za njega", prokomentarisao je Jurgen Klopp, koji smatra da je odlazak u Championship najbolja varijanta za mladog igrača iz Srbije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Marko Grujić je u Liverpool stigao na ljeto 2016. godine iz Crvene zvezde, a plaćen je pet miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi