Klopp: Sutra obavezno gledajte utakmicu protiv Milana

Klopp: Sutra obavezno gledajte utakmicu protiv Milana

E. Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp preporučio je svim ljubiteljima nogometa da sutra gledaju utakmicu protiv Milana, jer je prema njemačkom stručnjaku ovo jedan od nogometnih klasika.

Liverpool će svoju evropsku kampanju započeti sutra na Anfieldu protiv Milana, koji se vratio u Ligu prvaka poslije dugo godina izbivanja.

"Kad govorimo o evropskom nogometu, Liverpool protiv Milana mora se gledati. Milan godinama nije igrao Ligu prvaka, ali momčad je u posljednjih 18 mjeseci postigla izuzetan napredak. Snažno su započeli sezonu i sutra imamo tešku utakmicu", rekao je Klopp, dodavši:

"Anfieldove evropske večeri su nešto posebno. Jedva čekam da ponovno doživim to uzbuđenje".

"Naša grupa je najteža. Atletico Madrid - wow, prvak Španije, Porto, koji je obično prvak Portugala i vrhunska je momčad, te Milan, koji je jedan od najvećih timova u Evropi", rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Menadžer Liverpoola nije štedio pohvale za milanskog superstara Zlatana Ibrahimovića, koji se, međutim, povrijedio i sutra neće biti na raspolaganju treneru Stefanu Pioliju.

"Zlatan je izniman igrač, jedan od najboljih u povijesti. Gledao sam nekoliko njegovih videa na kojima se oporavlja od povreda i svaki put se uspije vratiti jak, kao što je to učinio u zadnjoj utakmici kada je postigao gol odmah nakon ulaska u igru. On je nogometaš za važne trenutke u utakmici. Ali ako ne igra, Milan ima i druge sjajne napadače poput Rebića i Girouda", dodao je Nijemac.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi