Klose: Moja odluka o povlačenju je konačna i ne mijenjam je

Najbolji napadač SP u historiji

Klose: Moja odluka o povlačenju je konačna i ne mijenjam je

Miroslav Klose je u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu posljednji put nastupio u dresu njemačke reprezentacije.

Kako tvrdi vremešni napadač Lazija, njegova odluka o povlačenju iz reprezentacije je konačna i neće se vraćati uprkos tihoj inicijativi njemačke javnosti, koja bi ga željela vidjeti i na Evropskom prvenstvu sljedeće godine.

"Već sam donio odluku da se povučem iz reprezentacije. Ona je konačna i ostat ću dosljedan sebi. Iskreno, ja i ne vidim razlog zbog kojeg bi se vratio u reprezentaciju", rekao je Klose, te obrazložio:

"Njemačka ima odlične napadače. Mario Gomez je sjajan, kao i Muller, a pred Gotzeom je velika karijera. Moj posljednji nastup za Njemačku je bio u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu i bolji oproštaj nisam mogao ni poželjeti. To je bio najljepši momenat u mojoj karijeri".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Miroslav Klose je za Njemačku debitovao davne 2001. godine, a za trinaest godina reprezentativne karijere sakupio je 137 nastupa i postigao 71 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.