Loew: Muller ima urođen osjećaj za gol

Selektor Njemačke hvali napadača

Loew: Muller ima urođen osjećaj za gol

Thomas Muller je prirodni nasljednik Miroslava Klosea u dresu njemačke reprezentacije.

Fudbaler Bayerna igra u fenomenalnoj formi i najzaslužniji je za pobjedu aktuelnog svjetskog prvaka protiv Škotske u Glasgowu. Muller je postigao dva pogotka i asistirao za treći u pobjedi Njemačke od 3:2.

"Utakmica je bila jako teška. Škotska je čvrsta ekipa, pružili smo dobru partiju i na kraju smo strpljivom igrom došli do pobjede", rekao je selektor Joachim Loew, koji je potom prokomentarisao junaka utakmice:

"Šta reći o Thomasu Mulleru? On je uvijek tamo gdje treba biti. Jednostavno ima urođen osjećaj za gol".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Njemačka je protiv Škotske stigla do svog šestog trijumfa u grupi D, čiji je lider sa 19 osvojenih bodova. Izabranicima Joachima Loewa će za konačnu ovjeru plasmana na EURO biti dovoljan samo bod protiv Irske u narednoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti