Klub koji je tek osnovan u svoju prvu takmičarsku sezonu ulazi sa Suarezom u vrhu napada?

Urugvajac bi dobio bogat ugovor...

Klub koji je tek osnovan u svoju prvu takmičarsku sezonu ulazi sa Suarezom u vrhu napada?

Luisa Suareza polako, ali sigurno stižu godine, a sjajni napadač Barcelone se sve češće muči i sa povredama.

Zbog toga Barcelona pokušava pronaći novog napadača, koji će u skorijoj budućnosti biti dostojna zamjena sjajnom urugvajskom golgeteru.

Ne bi čudilo ni da Luis Suarez već naredne godine napusti Nou Camp, a upravo takav scenarij predviđaju posljednje špekulacije.

Naime, sezona pred nama bi mogla biti posljednja za Luisa Suareza u dresu Barcelone, prije nego što se zaputi "preko bare".

Na proljeće 2020. godine će projekat Davida Beckhama, Inter Miami, početi sa takmičenjem u američkom MLS-u, a prva zvijezda nove franšize mogao bi biti upravo Luis Suarez.

Beckhamov Inter će svakako privlačiti puno pažnje, pomno će se pratiti rezultati ove ekipe, sigurno je da će se i sponzori "otimati" za ugovore sa pomenutom franšizom, ali tim iz Miamija prvo treba pronaći jednu veliku zvijezdu koja će ga uvesti u prvu takmičarsku sezonu.

Podsjetimo, Beckham je isticao kako u svom Interu želi spojiti Cristiana Ronalda i Lionela Messija, ali je svima jasno da će se to jako teško desiti.

Počelo se uveliko špekulisati i da bi Inter Miami mogao angažovati Danielea De Rossija koji je bio prisiljen napustiti Romu ili iskusnog Holanđanina Robbena. Međutim, sada se kao moguća prva zvijezda nove MLS franšize pominje Luis Suarez jer je navodno upravo on želja Davida Beckhama.

32-godišnji Urugvajac bi u Inter Miamiju vjerovatno dobio ekstremno bogat uguvor, a za vjerovati je da bi privukao i velike sponzore pošto bi bio najatraktivnije ime koje MLS u ovom trenutku može privući - uz Ibrahimovića i Rooneyja.

Navodno je Beckham već stupio u kontakt sa Suarezom, a da li će od Urugvajčevog odlaska u SAD nešto biti, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi