Klub slavne prošlosti nakon pola vijeka ostao bez Evrope

Teški dani za belgijskog velikana

Klub slavne prošlosti nakon pola vijeka ostao bez Evrope

S. Bošković

Fudbaleri Anderlechta jučer su ispisali loše stranice ovog tima.

Belgijski velikan je porazom protiv Genta (1:2) , u posljednjem kolu Lige za prvaka, ostao bez plasmana u Evropska takmičenja.

To ne bi bilo ništa čudno da ovo nije prvi put u posljednjih 56 godina da će evropska takmičenja početi bez tima iz Belgije.

Posljednji put se to desilo u sezoni 1963/1964.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Prije početka posljednjeg kola Anderlecht i Gent imali su jednak broj bodova, te bili na diobi petog mjesta, odnosno pozicije koja vodi u Evropu. Gent je nakon dvije minute igre preko Kvilitaije došao do vodstva, a Bolasie je izjednačio rezultat u 74. minuti igre. Ipak, samo dvije minute kasnije David je domaćem timu donio tri boda i plasman u Evropu.

Prvak Belgije je Genk, a ovaj tim će igrati u Ligi prvaka. Club Brugge će kao drugoplasirani tim u kvalifikacije Lige prvaka. Mjesto u grupi Evropske lige rezervirao je Standard, dok će Antwerpen i Gent igrati kvalifikacije za ovo takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti