Poznato gdje će Kompany nastaviti karijeru

Vraća se kući

Poznato gdje će Kompany nastaviti karijeru

E. Škorić

Vincent Kompany danas se oprostio od Manchester Cityja, u kojem je proveo 11 godina.

Bivši igrač Anderlechta i HSV-a imao je fantastičnu karijeru u Engleskoj, a sve je krunisao s četiri trofeja ove sezone.

Sada se okreće novim izazovima, a prema pisanju inostranih medija, odlučio je 33-godišnji defanzivac da se vrati kući.

Narednu sezonu će kao igrač-menadžer biti u Anderlechtu. Osvrnuvši se na svoju odluku, Kompany je rekao: "Koliko god da je neodoljivo, došlo je vrijeme da odem. I pravo je vrijeme da se povučem. Ne osjećam ništa osim zahvalnosti. Zahvalan sam svima onima koji su me podržali svih ovih godina. Sjećam se prvog dana, jasno, kao što vidim posljednji, sjećam se beskrajne ljubaznosti koju sam dobio od ljudi iz Manchestera. Nikada neću zaboraviti kako su mi navijači ostali vjerni i kada je bilo loše".

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

S Građanima je osvojio četiri naslova Premier lige, tri FA kupa, četiri Liga kupa, dva Community Shielda... Ima i brojne individualne nagrade, a sa svojim iskustvom bez sumnje će biti od velike pomoći Anderlechtu.

Top Komentari

ratip irats
Treba znati kad je dosta. Igracina...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi