Klubovi Serije A odbijaju trenirati do daljnjeg

Situacija se ne smiruje

Klubovi Serije A odbijaju trenirati do daljnjeg

Edmir Škorić

U rimskom klubu su svjesni situacije, pa će treninzi do daljnjeg biti otkazani.

Bio je plan da se u srijedu igrači okupe i vrate u trenažni proces, ali je jutros donesena odluka da se ipak obustave sve aktivnosti.

Igrači Rome i stručni štab su u karantinu, a Edin Džeko i društvo dobili su posebne upute za ishranu i održavanje forme tokom boravka u vlastitim apartmanima.

Za razliku od Rome i Juventusa, Lazio planira da nastavi s treninzima, dok je Milan objavio da će 23. marta ponovo u trenažni proces.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjećamo da je Serija A službeno obustavljena do 3. aprila, ali vjeruje se da utakmice neće biti igrane prije maja. Do sda je 11 igrača Serije A potvrdilo pozitivnost na koronavirus, dok ih je čak sedam u Sampdoriji, troje u Fiorentini i Daniele Rugani iz Juventusa.

Veliki broj klubova u Italiji odgodit će povratak u trening centre do daljnjeg, iako su neki spremni i na rizik samo kako bi se ponovo vratili svojim aktivnostima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti